Reobertura de l'e-Bicibox a l'àmbit metropolità

Es reobre el servei amb noves mesures de seguretat

Font: AMB.cat

25/04/2020 - 14:38

Des del dimecres 15 d'abril, l'AMB ha tornat a posar en marxa el servei e-Bicibox, la bicicleta elèctrica pública i compartida de la metròpolis de Barcelona. Aquest servei metropolità va quedar suspès el 17 de març.

Ara, l'AMB el torna a obrir amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar.

Per a la gent que hagi de desplaçar-se, l'AMB recorda la recomanació principal en l'àmbit de la mobilitat en la situació actual: prioritzar els desplaçaments a peu o e en bicicleta sempre que sigui possible. Així ho recull la campanya informativa que l'organisme metropolità ha posat en marxa avui: "Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres".

 

Ús obligatori dels guants

Per poder fer ús del servei e-Bicibox, que tornarà a estar actiu demà a les 12.00 hores als 11 municipis metropolitans que en disposen, i per tal de limitar el risc de contagi davant de la situació d'emergència sanitària actual, és obligatori portar guants de protecció.

L'organisme metropolità ha recollit en un únic document i a la web del servei les mesures i recomanacions establertes per als usuaris de l'e-Bicibox, que són les següents:

 • És obligatori l'ús de guants de protecció per utilitzar el servei.
   
 • Poseu la vostra targeta al lector del quadre d'interacció i premeu únicament els botons imprescindibles.
   
 • En retirar o aparcar la bicicleta, si coincidiu amb altres usuaris, respecteu la distància de seguretat establerta: entre 1,50 i 2,00 m.
   
 • Obriu la porta de l'e-Bicibox i retireu-ne o aparqueu-hi la bicicleta. Toqueu el mínim imprescindible d'elements comuns, com el pany. Els guants us ajudaran a prevenir possibles contagis i a evitar lesions davant de possibles caigudes.
   
 • En qualsevol moment, si teniu necessitat d'esternudar o tossir, seguiu les indicacions sanitàries i eviteu l'expansió tapant-vos el nas i la boca amb el colze flexionat.
   
 • Durant el trajecte, sempre que pugueu eviteu tocar-vos la cara, els ulls, el nas i la boca, així evitareu possibles contagis.

Finalment, un cop arribeu a casa o a la feina, és important que feu dues accions bàsiques:

 • Renteu-vos les mans en profunditat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).
   
 • Netegeu la targeta d'abonat amb un drap humitejat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).

El servei e-Bicibox es va posar en marxa fa poc més d'un any a 11 municipis metropolitans, que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.


 

Categories: 

Relacionats

Article

«El batre de les ales d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món». Aquest proverbi xinès és l'origen d'una famosa teoria física: l'efecte papallona. Aquesta teoria ve a dir-nos que petits canvis poden generar grans conseqüències a curt i mig termini.  

Notícia
3 de juny, Dia mundial de la Bicicleta

La Red de Ciudades por la Bicicleta ha presentat l'informe La bicicleta i el patinet en temps de pandèmia a les zones urbanes espanyoles a Conama 2020. Els usuaris de la bicicleta van superar els 7,7 milions de persones durant la pandèmia.

Acte
05/10/2021 - 00:00

Butlletí