Reduir el malbaratament alimentari als bars i restaurants locals a Torrelles de Llobregat

12/07/2018 - 12:46

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha impulsat una campanya per promoure bones pràctiques que fomentin el reaprofitament d’aliments al municipi

L’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), ha creat una nova campanya per conscienciar als veïns i les veïnes sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari al municipi. La iniciativa fa especial incidència en el paper dels bars i restaurants locals, i ha permès conèixer de primera mà quins són els costums que tenen els establiments per evitar la producció d’excedents, així com informar de les bones pràctiques que poden incorporar a la seva activitat.

Per això, els bars i restaurants adherits a la campanya han rebut un cartell i 100 carmanyoles, fetes amb la base compostable de canya de sucre i la tapa reciclable de polipropilè, per a oferir activament als clients la possibilitat d’endur-se a casa el menjar que els hi ha sobrat. La iniciativa, que ha estat molt ben acollida pels establiments torrellencs, vol normalitzar entre la ciutadania l’hàbit d’emportar-se a casa el menjar i la beguda que no han pogut acabar al restaurant.      

Així mateix i amb l’objectiu d’arribar directament a la ciutadania, es va realitzar un taller sobre cuina d’aprofitament. Durant l’activitat, es va recordar que a les llars és on es llença el percentatge més gran d’aliments. De la mateixa manera, s’han impulsat diferents activitats a les escoles i es preveu fer-ne més quan comenci el nou curs escolar al setembre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Article

L'estudi 'Escoles contra el malbaratament alimentari', premiat pel PEMB i l'IND+I Science, ha quantificat el malbaratament alimentari i ha aplicat estratègies de canvi de comportament a 5 menjadors escolars de la RMB

Article

Els Premis Mercabarna-Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari estan concebuts per promoure i reconèixer les iniciatives que es duen a terme per lluitar contra el malbaratament alimentari en l'esglaó de la producció i de la distribució de la cadena alimentària.

Butlletí