Recullen 1,1 tones de residus i 11.000 burilles en menys de 2 hores

12/12/2023 - 09:00

Dissabte 18 de novembre, Barcelona va viure una nova jornada de neteja col·laborativa de la mà de la Fundació Kilian Jornet i en el marc del Pla Endreça

L’organització sense ànim de lucre va aconseguir aglutinar una desena d’entitats socials i ambientals que es van encarregar de liderar les accions de recollida en els diversos punts de la jornada “De Muntanya a Mar, el Camí cap a un Medi Ambient Sa”.

La suma d’esforços va permetre la recollida de més de 1,1 tones de residus i més d’ 11.000 burilles en menys de dues hores, marcatge d’un inici significatiu per a la XV Setmana Europea de Prevenció de Residus, coordinada per l’Agència Catalana de Residus. Després de la caracterització de residus de totes les recollides, els resultats van ser els següents:

● Rebuig: 512 kg
● Plàstic: 259 kg
● Voluminós: 202 kg
● Vidre: 74 kg
● Cartró: 70 kg
● Orgànic: 1 kg

El Centre de la Platja, membre de la XEAB, va ser l’escenari de la festa final amb activitats i tallers divulgatius per a tota la família. Hi van participar altres equipaments ambientals de la ciutat com el Castell de Torre Baró i la Casa de l’Aigua.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Notícia

La ciutadania està convidada el cap de setmana, del 10 al 12 de maig, a sumar-se en accions per recollir i comptabilitzar els residus abandonats en el medi. L’Agència de Residus de Catalunya coordina la campanya a casa nostra, en la qual participen 451 entitats de 242 municipis en 38 comarques.

Article

Butlletí