Prova pilot de naturalització d’espais verds a Gavà

Font: Els Bruguers

06/06/2018 - 08:47

L’Ajuntament de Gavà posa en marxa aquesta acció per afavorir la fauna útil

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa una prova pilot de naturalització d’espais verds. Aquesta acció consisteix en deixar alguna zona delimitada sense segar i en concret s’ha aplicat a dues places del polígon industrial del Camí Ral.

Amb aquesta mesura s’aconsegueix que les plantes floreixin i afavoreixin la fauna útil, que són aquells insectes beneficiosos perquè s’alimenten de les plagues que afecten l’arbrat viari i altres plantes ornamentals de les zones verdes. Al juny, al final del cicle tant de la vegetació com de la fauna, es tornarà a iniciar la sega normal d’aquests espais.

Jordi Carbonell, que és el gestor d’espais verds urbans de Gavà, ha destacat que “amb aquesta fauna útil ens podem estalviar tractaments fitosanitaris” i avança que “els espais es tornaran a segar abans de Sant Joan”. La prova pilot, a més, “si funciona ens plantejarem traslladar-la a algun lloc del casc urbà, s’ha d’acabar d’estudiar on però ja estem mirant zones properes al cementiri municipal”.

Aquesta acció s’emmarca dins de la tendència actual d’anar en direcció cap a “ciutats biofíliques, que són aquelles que tenen verd urbà de qualitat, sostenible i bio-divers, i és que s’ha demostrat que la biodiversitat és un indicador de qualitat d’una ciutat i a les ciutats que tenen més flora i fauna els seus ciutadans tenen més qualitat de vida”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

Notícia

Enverdim Barcelona pretén que els ciutadans facin més verda la ciutat des dels seus balcons, terrasses i finestres. El procediment del projecte Enverdim Barcelona és senzill: ell planta una llavor i un cop germina i és prou forta ja està preparada per trobar una nova llar. Llavors la deixa en un punt de la ciutat fins que arriba alguna persona i se l’emporta. L’objectiu és multiplicar les plantes que hi ha a la ciutat. 

Notícia
Cicles biològics en parcs i platges metropolitans durant el confinament

La reducció de l'activitat humana durant el confinament per la COVID-19 ha afavorit que els parcs i les platges metropolitans s'hagin convertit en refugis de natura. El resultat ha estat un augment de fauna difícilment observable en circumstàncies normals, com ara flamencs, cabirols o senglars.

Butlletí