Prova pilot de naturalització d’espais verds a Gavà

Font: Els Bruguers

06/06/2018 - 08:47

L’Ajuntament de Gavà posa en marxa aquesta acció per afavorir la fauna útil

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa una prova pilot de naturalització d’espais verds. Aquesta acció consisteix en deixar alguna zona delimitada sense segar i en concret s’ha aplicat a dues places del polígon industrial del Camí Ral.

Amb aquesta mesura s’aconsegueix que les plantes floreixin i afavoreixin la fauna útil, que són aquells insectes beneficiosos perquè s’alimenten de les plagues que afecten l’arbrat viari i altres plantes ornamentals de les zones verdes. Al juny, al final del cicle tant de la vegetació com de la fauna, es tornarà a iniciar la sega normal d’aquests espais.

Jordi Carbonell, que és el gestor d’espais verds urbans de Gavà, ha destacat que “amb aquesta fauna útil ens podem estalviar tractaments fitosanitaris” i avança que “els espais es tornaran a segar abans de Sant Joan”. La prova pilot, a més, “si funciona ens plantejarem traslladar-la a algun lloc del casc urbà, s’ha d’acabar d’estudiar on però ja estem mirant zones properes al cementiri municipal”.

Aquesta acció s’emmarca dins de la tendència actual d’anar en direcció cap a “ciutats biofíliques, que són aquelles que tenen verd urbà de qualitat, sostenible i bio-divers, i és que s’ha demostrat que la biodiversitat és un indicador de qualitat d’una ciutat i a les ciutats que tenen més flora i fauna els seus ciutadans tenen més qualitat de vida”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Enverdim Barcelona pretén que els ciutadans facin més verda la ciutat des dels seus balcons, terrasses i finestres. El procediment del projecte Enverdim Barcelona és senzill: ell planta una llavor i un cop germina i és prou forta ja està preparada per trobar una nova llar. Llavors la deixa en un punt de la ciutat fins que arriba alguna persona i se l’emporta. L’objectiu és multiplicar les plantes que hi ha a la ciutat. 

Notícia

La instal·lació d'un jardí vertical aporta una estètica verda i respon als criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Es tracta d'una nova tendència urbana per aconseguir augmentar la vegetació dins la ciutat i millorar la biodiversitat i la qualitat ambiental, beneficis que al mateix temps repercuteixen en la ciutadania.

Article

Dels 935, 422 estaven ocupats, 213 abandonats o trencats i 6 més en fase de construcció. Són dades del cens d'orenetes que es va fer durant el mes de juliol impulsat pel Departament de Medi Ambient i dins el Projecte Orenetes de l'Institut Català d'Ornitologia. És una molt bona notícia pel municipi: les orenetes són un gran aliat contra la proliferació dels mosquits i diverses plagues.

Butlletí