Prova pilot de naturalització d’espais verds a Gavà

Font: Els Bruguers

06/06/2018 - 08:47

L’Ajuntament de Gavà posa en marxa aquesta acció per afavorir la fauna útil

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa una prova pilot de naturalització d’espais verds. Aquesta acció consisteix en deixar alguna zona delimitada sense segar i en concret s’ha aplicat a dues places del polígon industrial del Camí Ral.

Amb aquesta mesura s’aconsegueix que les plantes floreixin i afavoreixin la fauna útil, que són aquells insectes beneficiosos perquè s’alimenten de les plagues que afecten l’arbrat viari i altres plantes ornamentals de les zones verdes. Al juny, al final del cicle tant de la vegetació com de la fauna, es tornarà a iniciar la sega normal d’aquests espais.

Jordi Carbonell, que és el gestor d’espais verds urbans de Gavà, ha destacat que “amb aquesta fauna útil ens podem estalviar tractaments fitosanitaris” i avança que “els espais es tornaran a segar abans de Sant Joan”. La prova pilot, a més, “si funciona ens plantejarem traslladar-la a algun lloc del casc urbà, s’ha d’acabar d’estudiar on però ja estem mirant zones properes al cementiri municipal”.

Aquesta acció s’emmarca dins de la tendència actual d’anar en direcció cap a “ciutats biofíliques, que són aquelles que tenen verd urbà de qualitat, sostenible i bio-divers, i és que s’ha demostrat que la biodiversitat és un indicador de qualitat d’una ciutat i a les ciutats que tenen més flora i fauna els seus ciutadans tenen més qualitat de vida”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
 

 

Els premis de Ciutat verda europea i Fulla verda europea tenen l’objectiu de promoure models de ciutat més sostenibles, resilients i saludables. Gavà, al Baix Llobregat, ha estat nominada a Fulla verda europea, un premi al que poden optar els municipis de 20.000 a 100.000 habitants.

Acte
29/05/2021 - 00:00
Cornellà de Llobregat
Notícia

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. 

Butlletí