Projectes de 19 entitats mediambientals reben ajuts de la Diputació de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona

16/06/2020 - 13:42
Acció de sensibilització mediambiental Foto: Diputació de Barcelona

Acció de sensibilització mediambiental Foto: Diputació de Barcelona

Un total de 19 entitats vinculades a la protecció del medi ambient del conjunt d’organitzacions que han presentat projectes a la convocatòria 2020 d’ajuts de la Diputació de Barcelona, han estat seleccionades per a la seva realització. Amb aquest programa, que té una dotació de 70.000 euros, l’Àrea d’Acció Climàtica vol reconèixer els papers actius de la iniciativa civil i la ciutadania associada en la protecció del medi ambient, especialment a projectes d’educació ambiental sobre emergència climàtica, conservació dels ecosistemes aquàtics i prevenció dels residus, especialment dels plàstics.

En la resolució d’aquesta convocatòria, es dona suport a diversos projectes de restauració de rius i rieres, que inclouen passejades de descoberta i experiències d’aprenentatge i servei, i actuacions específiques de recuperació de la biodiversitat, com ara la creació de basses per a amfibis i el disseny de programes de gestió de les espècies exòtiques invasores.

En l’àmbit de l’emergència climàtica, es presta suport a iniciatives que tracten l’adaptació dels boscos periurbans al canvi climàtic, la gestió sostenible de la mobilitat urbana i els sistemes de participació vinculant de la ciutadania, especialment dels joves, com a estratègia per fer front als canvis derivats de l’emergència.

Finalment, un dels temes estrella, la reducció dels residus plàstics, s’enfoca des de diverses perspectives com ara la prevenció, la sensibilització ciutadana o, fins i tot, l’impacte sobre la salut.

En el conjunt de les 19 entitats, tal s’han concedit subvencions que contemplen imports entre 1.300 i 5.100 euros, que contribueixen com a màxim al 75% del cost del projecte. A causa de l'emergència sanitària, s’han introduït novetats en els terminis d’execució i justificació dels ajuts, modificació que permetrà ampliar el període de realització de les activitats subvencionades.

Podeu consultar la informació de la convocatòria en aquest enllaç


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Can Cabanyes és un espai natural de 8 hectàrees situat al sud de Granollers, a tocar del riu Congost. Aquest indret ha passat de ser un solar de pins pinyoners al costat d’un antic dipòsit de residus de runa i deixalles a un espai de gran importància biològica, inclòs com a part del riu Congost al a Xarxa Natura 2000. Els aiguamolls han esdevingut una parada obligatòria en l’educació ambiental de la ciutat i voltants, i  rep la visita diària de fins a 400 persones. Xavier Romero és Tècnic de Medi Ambient i Medi Natural de l’Ajuntament de Granollers, i el gestor principal del projecte.

Article

Ha estat una iniciativa del Consell de Participació Adolescent per reforestar la ciutat a la qual s’han sumat entitats, centres educatius i particulars.

Entrevista

Qui és el Santiago Vilanova? Li pregunto un cop ens instal·lem al jardí de l’Ateneu Barcelonès per l’entrevista.  I Santiago dibuixa un nen que es perdia pels paisatges volcànics de la Garrotxa. Me n’adono que aquest nen, de 76 anys ara, continua amb el mateix esperit rebel i compromès amb l’ecologia. Periodisme, ecologisme, lluita política es barregen. Demana una autèntica revolució de la governança, decisions valentes i urgents per fer front al col·lapse. Avisa de la necessitat d’actuar i del perill de caure en l’autoritarisme.

Butlletí