Cambrils fomenta el voluntariat ambiental

13/05/2024 - 13:00

Es farà una jornada Clean Up, una plantada de pins, una recollida de microplàstics a la platja i un matí d’Ecosnorkeling

Els Departaments de Medi Ambient, Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils han posat en marxa un programa de sensibilització ambiental per fomentar el voluntariat ambiental i col·laborar amb diferents entitats del territori expertes en la recollida de residus. La campanya ‘No puc, tinc voluntariat’ inclou quatre propostes i pretén articular un voluntariat ambiental a Cambrils per poder realitzar diferents accions al llarg de tot l’any.

El programa arrencarà aquest dissabte, 20 d’abril, amb una jornada ‘Clean Up’ de recollida de residus a la platja dels gossos coorganitzada per l’entitat Good Karma Projects en el marc del programes Estenedor i Joves + 18 del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils. Es tracta d’una platja situada a la desembocadura de la riera d’Alforja, on sempre hi arriben molts residus. Les inscripcions es poden fer a través del web joventutcambrils.cat.

La segona activitat és una recollida de microplàstics i pellets a la platja del Regueral que es portarà a terme el dia 9 de juny, dins de la mateixa setmana del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i del Dia Mundial dels Oceans (9 de juny). Durant la jornada, davant la Rambla del Regueral, s’oferirà un taller de creació d’animals marins amb material reciclat. L'activitat està coorganitzada per l’entitat Plastic Free Wave, que lluita per reduir la contaminació dels plàstics a les platges. 

El programa continuarà el 15 de juny amb una plantada de pins autòctons al Parc de Mas Clariana amb la col·laboració de l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles, que gràcies a un conveni amb l’Ajuntament ofereix un servei social especialitzat per a persones que tenen un trastorn mental sever des del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils.

Finalment, el 5 de juliol, el programa Estenedor per joves d’entre 12 i 17 anys proposa una jornada d’Escosnorkeling a la platja del Cavet (davant de Los Loros) coorganitzada per Good Karma Projects. L’activitat consisteix en fer snorkel per ajudar a netejar el subsòl marí, recollint plàstics i residus. Les inscripcions es poden fer a través del web joventutcambrils.cat. 

L’Ajuntament de Cambrils vol aprofitar aquestes accions per conscienciar a la ciutadania sobre la situació de les platges amb la difusió d’algunes dades, com ara que el 80% de les deixalles que es troben a les nostres platges i al mar provenen dels residus generats pels humans.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Notícia

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en la trobada del 15 d'abril diverses entitats i ciutadania a nivell particular mostressin el seu interès per formar-ne part d'aquest òrgan de participació ciutadana. La Regidoria de Medi Ambient va fer una crida ciutadana i va sortir efecte

Notícia

El servei es posarà en marxa a partir del 17 de juny al barri del Molí de la Torre i part de Vilafortuny. També s’amplia la recollida porta a porta comercial i s’implanta el sistema d’identificació personal voluntari als contenidors de tot el municipi. 

Butlletí