Pas endavant per millorar la recollida selectiva a Mollet

18/08/2019 - 08:00

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. 

Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Els nous contenidors tenen un disseny més modern i són de plàstic, el que reduirà les molèsties pel soroll en la recollida i la manipulació. El canvi suposarà, a més, una major eficiència del servei de recollida, ja que amb els contenidors de càrrega lateral es redueix el temps invertit en la càrrega i descarrega. Alhora, també es reduiran les afeccions al trànsit i, de retruc l’afectació en la qualitat de l’aire.

Amb l’objectiu de facilitar la tasca del reciclatge i optimitzar els serveis, aquest procés de canvi començarà amb una primera fase fins al setembre, en que es substituiran 100 contenidors d’envasos i 100 de paper i cartró. En una segona fase, que està previst iniciar abans de finals d’any es substituiran els 50 restants.

A més d’actuar sobre les 150 àrees de recollida selectiva que actualment hi ha als carrers de Mollet, també es preveu implantar 12 noves àrees per seguir facilitant a la ciutadania el reciclatge i la separació de residus.

Per una bona gestió en polítiques de reciclatge

Justament, a principis d’aquest any, l’Ajuntament de Mollet era reconegut  amb dues Pajaritas Azules per la excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartró que atorga l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL).

Aquest reconeixement situa Mollet entre els 40 municipis de tota Espanya i els 5 de la província de Barcelona reconeguts per dur a terme un seguit de polítiques adreçades a potenciar i difondre les bones pràctiques en matèria de reciclatge. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Butlletí