Parets incrementa el volum de recollida selectiva de residus

El vidre i el paper són els residus que més es reciclen a nivell domèstic, gairebé el 90%
Font: Aj. Parets
22/06/2008

A Parets, t'ho posem fàcil és l'eslògan de la campanya que desenvolupa la Regidoria de Medi Ambient de Parets per fomentar els hàbits de reciclatge al municipi. En el marc d'aquesta acció, durant quatre mesos, del gener a l'abril de 2008, gairebé 500 persones que han passat per la Oficina d'Informació Ambiental de Parets han estat enquestades amb l'objectiu de conèixer els seus hàbits de reciclatge.

Segons els resultats d'aquesta enquesta, el 96,4% dels entrevistats manifesten que fan recollida selectiva de residus als seus domicilis. El vidre i el paper són els residus que més es reciclen a nivell domèstic, gairebé el 90%, el 77% reciclen envasos i la fracció orgànica, un 64.5%. Si es compara entre els anys 2006 i 2007, Parets ha incrementat notablement el percentatge en recollida selectiva: un 16,7% pel que fa a envasos i un 13,8% en referència al vidre, segons assenyala l'ajuntament a través d'un comunicat.

L'ús de la deixalleria també s'ha vist incrementat. El nombre d'usuaris de la deixalleria de Parets, ubicada al polígon industrial Llevant, ha augmentat gairebé en un 20% el primer trimestre de 2008, comparant les dades amb el primer trimestre de 2007. El 25% dels ciutadans enquestats fan ús d'aquestes instal·lacions un cop cada tres mesos i un 21.7% ho fan un cop al mes.

Foment de recollida de l'oli domèstic

El reciclatge de l'oli domèstic és una de les apostes en matèria de sostenibilitat i reciclatge impulsada per aquest municipi. El mes de desembre es va iniciar una campanya de foment en la recollida de l'oli domèstic i per tal de facilitar el seu reciclatge es van instal·lar bidons per al seu abocament a dos indrets del municipi.

En els tres primers mesos de recollida es va registrar un increment del volum d'oli recollit del 331% respecte el mateix trimestre de 2007. Cada mes, a cadascun dels dipòsits instal·lats al nucli urbà es recullen al voltant de 140 litres, i a la deixalleria se n'aboquen uns 240 litres/mes. La campanya continua i tots els interessats poden recollir gratuïtament bidons per a la recollida d'olis domèstics i poder buidar-los en els tres punts disponibles. Cal dir alhora, que una altra acció empresa pel consistori per al foment del reciclatge és la reducció de l'import del rebut corresponent a la taxa de prestació de serveis mediambientals fins a un 15%, fent ús del carnet de la deixalleria.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

Notícia

L'Ajuntament de Parets ha iniciat una campanya informativa amb l'objectiu de fomentar el reciclatge entre la població. A més del repartiment de contenidors per a la recollida selectiva de papers i envasos en les diferents escoles i instituts del municipi, s'ha editat un imprès que reflecteix la realitat dels hàbits que cal potenciar per conscienciar la població sobre aquest problema, i que tothom col·labori en la millora del canvi climàtic.

Article

Bosc de la vida - Setmana Europea de Prevenció de Residus from Ajuntament de Parets del Vallès on Vimeo.

El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes de les escoles de Parets del Vallès i que s'ha celebrat durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Butlletí