L’Escola de la Natura de Parets del Vallès aborda el futur de l'educació ambiental

15/11/2023 - 08:28

La presentació es va fer el 10 de novembre a la Sala d’exposicions de Can Rajoler, en el marc de la commemoració dels 40 anys de l'Escola de Natura de Parets del Vallès.​

L’Escola de la Natura de Parets va abordar, el 10 de novembre, a la Sala d’exposicions de Can Rajoler, el futur de l'educació ambiental en una taula rodona. El debat va comptar amb la presència del director de l’Escola de la Natura, Ferran Lozano, que va fer la presentació de l’acte, el coordinador pedagògic d’APREN, Israel Molinero, el Tècnic de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Enric Coll, i la directora de l’Escola Municipal Pau Vila, Pilar Piernau, i la periodista i responsable de Comunicació i Promoció del Consorci Besòs Tordera i de la Fundació RIVUS, Mercè Fernández, que va fer de moderadora.

El debat va girar al voltant de les dificultats de tirar endavant el concepte de l'educació ambiental tant en l’àmbit educatiu com a la resta de la població. Alguns dels temes tractats van ser: la recollida selectiva, les oportunitats dels centres educatius per la millora del medi ambient o les problemàtiques de les pantalles i la tecnologia pel que fa al contacte dels escolars amb la natura.

 

Escola de natura de Parets: Centre d’activitats ambientals des del 1983

L’Escola de Natura de Parets és un equipament municipal de l'Ajuntament de Parets del Vallès que neix l’any 1983. L’objectiu principal és el d’apropar el patrimoni natural a la ciutadania, a través d’un ampli ventall d’activitats d’educació ambientals de diferents formats que s’adrecen a centres educatius i públic general, i també cursos especialitzats per a un públic més tècnic. També vetlla pel seguiment del pla d’acció local en temes ambientals i acull l’Oficina d’Informació Ambiental per resoldre dubtes i assessorar a la ciutadania.

L’Escola de la Natura de Parets ha anat creixent i evolucionant incorporant a la seva programació més temàtiques i formats d’activitats en les quals poden participar diferents tipus de públic (escolar, familiar, tècnic, etc). Aquest creixement no ha anat en detriment de la qualitat, tal com demostren els alts nivells de participació de la ciutadania i la participació de col·laboradors que aporten nous enfocaments a les temàtiques ambientals.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
10/11/2023 - 18:00
Sala d'exposicions de Can Rajoler. Parets del Vallès.
Acte
10/04/2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall

Butlletí