Pallejà aprova el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic

14/04/2023 - 20:23

El document preveu les accions que el consistori ha d’aplicar fins al 2030 per afrontar la crisi climàtica.

El passat 30 de març el Ple municipal va aprovar per unanimitat el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic, un document que preveu les actuacions que caldrà dur a terme fins al 2030 per tal que el municipi estigui preparat per afrontar els impactes derivats del canvi climàtic.

 

Afrontant les conseqüències del canvi climàtic

Les evidències científiques demostren que la influència del canvi climàtic és ja una realitat al nostre territori. Per afrontar-ho no serà suficient aplicar mesures de mitigació que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sinó que també, sinó que també cal preveure accions adaptatives que augmentin la resiliència del territori i disminueixin el grau d’exposició de la població i les infraestructures, sota premisses de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

El Pla, elaborat amb el suport i col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), pretén també integrar i coordinar les polítiques i els diferents plans locals per fer front als riscos que s’han identificat a Pallejà, essent els més significatius els incendis forestals, les onades de calor, les inundacions, sequeres, ventades o pèrdua de biodiversitat.

Aquesta és una dècada durant la qual caldrà invertir i treballar per a la consecució dels objectius climàtics. Des de l’Ajuntament de Pallejà, s’expressa que «tant la ciutadania com els sectors econòmics són elements clau que hauran d’acompanyar les polítiques locals en aquesta transició».


Resum executiu Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Actualment, es troba en procés d’implantació a la finca de Can Colomer un projecte per a estudiar la resistència climàtica amb sistemes agroforestals.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Acte

Butlletí