Osona inaugura una instal·lació que permet millorar la gestió dels residus a la comarca

La nova planta dóna servei a 30 municipis, que sumen uns 118.000 habitants
Redacció
18/12/2008 - 00:00

La directora de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, i el president del Consell Comarcal d'Osona, Miquel Arisa, van inaugurar dijous 4 de desembre la planta de Valorització i Transferència de Residus d'Osona. Ubicada al parc d'activitats econòmiques de Vic, la instal·lació dóna servei a 30 municipis d'Osona que sumen uns 118.000 habitants.

La particularitat d'aquesta nova instal·lació rau en el fet que els residus que ja no són aprofitables es compacten abans d'arribar al dipòsit d'Orís. Un dels avantatges és la reducció del volum de residus que s'ha de transportar fins al dipòsit, de manera que es facilita la logística del transport i es redueix la quantitat de trajectes de camió. El bon comportament dels residus tractats en aquest procés i el mínim impacte ambiental que presenta és una garantia d'aquest tipus de tractament.

Recollida multiproducte
Osona és l'única comarca de Catalunya que ha instaurat la recollida selectiva de residus mitjançant el sistema de multiproducte, que inclou en un mateix contenidor els envasos lleugers (plàstic, llaunes i brick) i el paper i cartró. A banda, es recullen el vidre, la matèria orgànica (restes de menjar) i la resta d'escombraries. Els envasos lleugers i el paper i cartró es gestionen mitjançant la planta de triatge i selecció, ubicada al mateix recinte que la planta de transferència, on se separen i es classifiquen abans d'inciar els processos de reciclatge.

Municipis: 

Relacionats

Article

En un clima en què l'aigua és escassa, és important fer-ne un bon ús per a garantir el seu abastament. Aplicant els consells següents, podem arribar a reduir un 30% el consum d’aigua a les llars.

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Notícia

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

Butlletí