Osona inaugura una instal·lació que permet millorar la gestió dels residus a la comarca

La nova planta dóna servei a 30 municipis, que sumen uns 118.000 habitants
Redacció
18/12/2008 - 00:00

La directora de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, i el president del Consell Comarcal d'Osona, Miquel Arisa, van inaugurar dijous 4 de desembre la planta de Valorització i Transferència de Residus d'Osona. Ubicada al parc d'activitats econòmiques de Vic, la instal·lació dóna servei a 30 municipis d'Osona que sumen uns 118.000 habitants.

La particularitat d'aquesta nova instal·lació rau en el fet que els residus que ja no són aprofitables es compacten abans d'arribar al dipòsit d'Orís. Un dels avantatges és la reducció del volum de residus que s'ha de transportar fins al dipòsit, de manera que es facilita la logística del transport i es redueix la quantitat de trajectes de camió. El bon comportament dels residus tractats en aquest procés i el mínim impacte ambiental que presenta és una garantia d'aquest tipus de tractament.

Recollida multiproducte
Osona és l'única comarca de Catalunya que ha instaurat la recollida selectiva de residus mitjançant el sistema de multiproducte, que inclou en un mateix contenidor els envasos lleugers (plàstic, llaunes i brick) i el paper i cartró. A banda, es recullen el vidre, la matèria orgànica (restes de menjar) i la resta d'escombraries. Els envasos lleugers i el paper i cartró es gestionen mitjançant la planta de triatge i selecció, ubicada al mateix recinte que la planta de transferència, on se separen i es classifiquen abans d'inciar els processos de reciclatge.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte sorgeix del programa EIT Urban Mobility, impulsat per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme de la Unió Europea, i que a Vic es treballa a través d’un grup local

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Notícia

Una desena d’establiments estan adherits a la campanya “Suma’t al zero. Aquí no malbaratem” per revertir el 12% de malbaratament en la restauració

Butlletí