On s'implantaran els molins de vent a Catalunya?

03/06/2010
El Govern català ha aprovat les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) per a l'energia eòlica, a les quals se circumscriurà la instal·lació de parcs eòlics amb més de cinc molins de manera que s'harmonitzi el desenvolupament d'aquesta energia renovable amb la preservació ambiental i paisatgística de l'entorn. La delimitació d'aquestes àrees és el pas previ a la convocatòria del concurs corresponent per a l'adjudicació de les ZDP, que s'obrirà els propers dies.

Les set ZDP que s'han aprovat aquest dimarts reuneixen els requisits de disposar de vent suficient, estar situades en sòl que presenta viabilitat des del punt de vista ambiental, urbanístic i paisatgístic, i també disposar d'evacuació de la producció a la xarxa elèctrica. En total, les zones aprovades sumen una potència total de 769 MW i s'ubiquen en 37 municipis de 10 comarques.

Zones de Desenvolupament Prioritari aprovades:
ZDP I. Alt Empordà (180 MW): Agullana, Capmany, Cantallops, Darnius, Espolla, la Jonquera, Masarac, i Sant Climent Sescebes. ZDP II. Segarra i Conca de Barberà (186 MW): Conesa, les Piles, Llorac, Montoliu de Segarra, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Ribera d'Ondara, Rocafort de Queralt, i Talavera. ZDP III. Alt Penedès i Alt Camp (33 MW): Pontons i Aiguamúrcia. ZDP V. Ribera d'Ebre i Baix Camp (120 MW): Tivissa i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. ZDP VI. Segrià i Ribera d'Ebre (60 MW): Almatret, Llardecans, Maials, Riba-roja i Seròs. ZDP VII. Terra Alta (90 MW): Batea, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. ZDP VIII. Anoia i Segarra (100 MW): Calonge de Segarra, Castellfollit de Llobregós, Estaràs, Ivorra, Pujalt i Sant Ramon. La ZDP IV, prevista inicialment entre les comarques del Priorat i el Baix Camp, no s'ha inclòs en aquest Acord de Govern, i serà objecte d'aprovació i d'una licitació específica tan bon punt es completi tècnicament la seva delimitació definitiva.

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Butlletí