Instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum a Caldes d'Estrac

14/07/2023 - 10:32

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

La primera planta fotovoltaica va ser instal·lada a finals del 2022 al magatzem de la brigada municipal, ubicat a l'antic escorxador. Aquesta planta té una capacitat de 8 quilowatts amb un inversor de 10 quilowatts. Des de principis d'any 2023, s'han generat 6.650 kWh d'energia amb aquesta planta, la qual cosa ha permès abastir un 40% dels consums totals de l'edifici i evitar l'emissió de 3,34 tones de CO₂.

La segona instal·lació, que acaba de ser finalitzada i posada en funcionament a finals de maig, es troba en l'equipament municipal del complex esportiu. Aquesta nova planta fotovoltaica té una capacitat de 17,82 kilowatts amb un inversor de 15 kilowatts. La seva instal·lació ha tingut un cost de 21.364,81 euros, IVA inclòs. Es preveu que aquesta planta generi aproximadament 26.000 kWh d'energia anualment, el que suposarà un estalvi del 35% en els consums energètics diürns del poliesportiu.

Cal destacar que durant les obres de remodelació de la comissaria situada a la planta baixa de l'Ajuntament, les dependències policials s'han traslladat temporalment a l'edifici on es troba aquesta nova planta fotovoltaica. Això permet que també puguin beneficiar-se de l'estalvi energètic que aquesta instal·lació produeix, així com de la reducció de les emissions de CO₂.

 


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeCaldes d'Estrac

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Butlletí