Nou punt de reutilització a la deixalleria d'Abrera

07/06/2023 - 20:51

Des de la Deixalleria Municipal d’Abrera inicien aquest mes de juny la realització d’un punt de reutilització de productes a la mateixa deixalleria.

El primer i tercer dissabte de mes es muntarà a la instal·lació un punt de reutilització, on s’exposaran aquells residus que hauran arribat a la deixalleria en bon estat. 

El nou punt de reutilització de productes a la Deixalleria Municipal té múltiples beneficis. Beneficis ambientals ja que s'aplica la jerarquia de gestió de residus a la deixalleria, reduint la generació de residus a través de la reutilització i la preparació per a la reutilització. A més, com més productes es reutilitzen, menys matèries primeres caldrà extreure del medi. També beneficis socials, ja que la reutilització promou la creació de llocs de treball. I finalment, beneficis econòmics, perquè les persones usuàries de la deixalleria podran emportar-se els articles reutilitzats de manera gratuïta i, per tant, estalviar-se els diners de comprar aquell article nou.


Com funcionarà el nou punt de reutilització de productes a la Deixalleria Municipal?

El punt estarà operatiu el primer i tercer dissabte de cada mes, d'11 a 13 h. Quins materials s’hi podran trobar al punt de reutilització? Materials esportius, joguines, llibres, roba i complements, articles per a nadons, parament de la llar, articles de decoració i petits mobles.

Qualsevol persona usuària de la deixalleria que hagi aportat residus durant aquest any podrà emportar-se productes reutilitzables, fins a un màxim de dos productes per vegada que es realitzi el punt. Les persones que s’enduguin articles, caldrà que signin un document assegurant que en faran un bon ús, no el vendran i, un cop aquest esdevingui un residu, el retornaran a la deixalleria.

Amb l’objectiu de fer partícips als més petits i petites del municipi, s’ha pensat que a aquesta nova acció ambiental del municipi tingui un nom escollit per les escoles. Des del consistori han passat a les escoles d'Abrera diverses propostes. Aviat es donarà a conèixer el nom elegit per l'alumnat d'Abrera.

 

A Abrera milloren la gestió de residus 

El mes de març passat va entrar en vigor el nou contracte dels serveis de gestió i atenció als usuaris i usuàries de la Deixalleria Municipal. El nou contracte permet impulsar la Deixalleria Municipal d'Abrera, i fomentar l’economia circular mitjançant la creació d’un punt emergent de reutilització. 

És molt important utilitzar la deixalleria per portar tots aquells residus que no es poden llençar als contenidors com son residus especials en petites quantitats, poda, ferralla, mobles, fustes, electrodomèstics i altres residus voluminosos.

La Deixalleria Municipal està ubicada en el carrer de Sant Ermengol, 15, al Polígon Industrial Sant Ermengol del nostre municipi. El seu horari és de dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 17 h a 19.30 h i dissabtes i diumenges de 10 h a 14 h

En la Deixalleria Municipal realitzem una recollida selectiva de residus per la seva posterior valorització, tractament i recuperació i acull les fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
05/06/2024 - 17:30
Plaça de l'Ermita de Sant Joan Despí
Article

344 joguines intercanviades i 97 kg de residus estalviats al mercat d’intercanvi de joguines de Martorell

Notícia

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

Butlletí