Neix la Xarxa d’Espais Naturals de les Illes Balears

Font: Govern Illes Balears

02/04/2020 - 16:57

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest 28 de març una Instrucció relativa a la gestió i coordinació dels espais naturals protegits de les Illes Balears. El document estableix una sèrie de pautes amb la finalitat d’unificar sinergies entre els espais naturals de l’arxipèlag i constituir, així, una Xarxa d’Espais Naturals de les Illes Balears.

D’aquesta manera, s’estableix que es farà almenys una jornada anual de coordinació a la qual assistiran els tècnics del Servei d’Espais Naturals de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat i els facultatius superiors i tècnics d’espais naturals de l’Institut Balear de Natura (IBANAT).

Les publicacions i els cartells dels espais naturals protegits hauran de tenir una imatge corporativa única, d’acord amb el Manual de senyalització dels espais naturals protegits. Hi haurà, també, unes mateixes pautes per tal d’establir un pla de comunicació comú a tots els espais naturals protegits. S’impulsarà, en aquest sentit, la celebració de dies mundials temàtics (l’aigua, el plàstic, la posidònia, etc.) a tots els espais naturals protegits.

Anualment es farà almenys una jornada de formació en què podran participar tots els treballadors del Servei d’Espais Naturals de la Direcció General i tots els treballadors del Departament d’Espais Naturals de l’IBANAT.

En el cas del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera hi seran d’aplicació aquestes prescripcions, sempre que siguin compatibles amb el que preveu el Pla Director de la Xarxa de Parcs Nacionals.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte es basa en quatre eixos, que consisteixen en: el disseny, la realització i l'acompanyament dels diferents processos de participació pública previs a l'aprovació dels plans de gestió; el foment d'un Sistema de Custòdia Marina de Pitiüses; l’impuls del treball a través d’una Mesa de custòdia marina i la promoció de grups tècnics de treball específics per avançar en la implementació de les mesures d'àmbit marí dels plans de gestió Natura 2000 aprovats a les Pitiüses.

Notícia

El rector de la UB, Joan Guàrdia, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, han signat un conveni de col·laboració en el marc del projecte de Renaturalització del Riu Besòs i una de les seves principals estratègies, la creació d’un Refugi de Biodiversitat.

Entrevista

Oriol Serratusell és regidor de Medi Natural, Salut Pública i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Parlem amb ell de la Declaració de Montcada per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients aprovada per la Xarxa en la seva 22a Assemblea,. Ens explica la situació de Montcada amb la situació de barraquisme al Pla de Besos, i els aprenentatges que poden treure altres municipis de la seva experiència.

Butlletí