Montcada i Reixac s'adhereix al Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic

El municipi es compromet a reduir en un 20% les seves emissions abans de l'any 2020
Font: Aj. Montcada
31/03/2009 - 00:00

El Ple de l'ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat l'adhesió del municipi al Pacte d'Alcaldes/esses contra el Canvi Climàtic, una iniciativa de la Comissió Europea que persegueix implicar la ciutadania en la lluita contra l'escalfament de la Terra.

D'aquesta manera, l'ajuntament fa seus els objectius de la Unió Europea i adopta el compromís de reduir abans de l'any 2020 les emissions de CO2 en el seu terme municipal almenys en un 20%, mitjançant la creació de plans d'acció en favor de les fonts d'energies renovables.

La importància del món local
El Pacte d'Alcaldes adverteix que el desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global i basat en la participació de la ciutadania, de forma que les polítiques efectives de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle han de partir des del món local i els consistoris han de rebre els suports necessaris per poder aplicar-les.

"L'Ajuntament de Montcada i Reixac vol impulsar polítiques eficaces per reduir l'escalfament global, centrant-nos especialment en els àmbits dels serveis, del transport urbà i l'edificació, i promovent l'ús d'energies renovables", assenyala la regidora d'Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Gonzalo.

Per reduir les emissions de CO2 en un 20% cal incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que el mateix percentatge del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

Així, l'Ajuntament de Montcada i Reixac es compromet a elaborar, amb el suport de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible en un termini màxim d'un any, que respondrà a les directrius que estableixi la Comissió de Transport i Energia de la UE, i inclourà una estimació de les emissions i una proposta de les accions a seguir per assolir els objectius plantejats.

El Consistori elaborarà també un informe bianual per a l'avaluació, control i verificació dels objectius; organitzarà el Dia de l'Energia; informarà dels resultats obtinguts en acompliment del Pla d'Acció i participarà en la Conferència d'Alcaldes/esses per l'Energia Sostenible a Europa.

--
Informació relacionada:
Web de la Diputació de Barcelona sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Llistat de municipis adherits al Pacte (PDF)
Versió oficial del Pacte dels Alcaldes/esses (PDF)
Web del Covenant of Mayors, de la Comissió Europea (en anglès) 

Relacionats

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Butlletí