Mercat d’intercanvi de roba a Montcada i Reixac

21/02/2024 - 08:00

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris​.

Donar una segona vida a la roba afavoreix el medi ambient. Segons un estudi fet per l’ Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa, cada kg de roba reaprofitada suposa un estalvi de 25kg d’emissions de CO₂ a l’atmosfera.

En la línia de contribuir a conscienciar sobre aquesta problemàtica i, després de la bona acollida de l’experiència pilot feta la passada tardor, l’Ajuntament ha decidit instaurar un mercat d’intercanvi de roba un cop al mes a diferents barris del municipi. Cada persona que aporti peces que ja no utilitzi i que encara es puguin fer servir, es podrà endur d’altres de forma gratuïta. Actualment, el municipi disposa d’un total de 15 contenidors de reciclatge tèxtil i l’empresa responsable de la seva recollida és Andròmines, dedicada a la inserció social, també encarregada del mercat itinerant i de la Deixalleria, al costat de la qual té una botiga de segona mà.

Cada persona que porti al mercat peces que ja no utilitzi i que encara es puguin fer servir, es podrà endur d’altres de forma gratuïta

“Al 2023, vam recollir de forma selectiva un total de 63.746 quilos de roba, el que representa un 6,8% del que es va generar, per sota de la mitjana catalana que és de l’11%”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez (PSC).

 

Calendari

El mercat s’ha iniciat l’1 i 2 de febrer a la plaça Nicaragua i les següents dates previstes són: 7 i 8 de març, plaça del Poble (Terra Nostra);4 i 5 d’abril, carrer Guadiana; 2 i 3 de maig, plaça Salvador Espriu (Mas Rampinyo); 6 i 7 de juny, plaça de la Ribera; 4 i 5 de juliol, av. de la riera de Sant Cugat, (Font Pudenta); 5 i 6 de setembre, rambla dels Països Catalans (Montcada Nova); 3 i 4 d’octubre, plaça de la II República (Mas Duran), i 7 i 8 de novembre, parc del Turó Blau (Can Cuiàs). Els mercats de febrer i març es faran de 15 a 19 h i la resta, de 16 a 19 h.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Butlletí