Montcada i Reixac renovarà la xarxa viària per garantir la seguretat dels ciclistes

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
08/06/2010 - 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha adjudicat el contracte per a l'execució de les obres de creació d'una xarxa ciclable al municipi. Aquesta actuació, una de les més importants que s'executaran enguany gràcies al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), garantirà la circulació en bicicleta per tot el municipi amb l'adequació de més de 5 quilòmetres de carrers. S'habilitaran carrils bici, i es faran intervencions diverses en la via pública per tal que els ciclistes puguin desplaçar-se des de Terra Nostra o Mas Rampinyo fins a Can Sant Joan amb total seguretat.

La xarxa ciclable dóna resposta a una demanda social, ja que a Montcada i Reixac hi ha una tradició important d'utilització de la bicicleta. A més, el consistori compleix així l'objectiu ambientalista de pacificació del trànsit: donant facilitats a l'ús de la bicicleta i afavorint una reducció de la utilització del cotxe en desplaçaments curts. Aquests canvis en la mobilitat portaran associada una reducció d'emissions contaminants i contaminació acústica del trànsit.

A més, la xarxa està pensada per complementar-se amb el transport públic. Mitjançant carrils bici (ja sigui en calçada o en vorera), itineraris en convivència amb vianants i itineraris en convivència amb vehicles motoritzats (zona 30), quedaran connectades les parades d'autobús, que s'adaptaran a les persones amb mobilitat reduïda, i les estacions de tren, així com els principals equipaments públics, i els polígons industrials. 

L'objectiu prioritari de tota l'actuació és garantir la seguretat dels ciclistes, de manera que la implementació de la xarxa ciclable comportarà el canvi de sentit de la circulació en algun carrer; es faran passos elevats per a vianants i ciclistes on calgui; i s'hi instal·larà la senyalització viària necessària.

Aquest projecte es complementa amb el de la ronda de les escoles, que preveu un itinerari d'1,1 quilòmetres per a bicicletes a la zona de Montcada Nova i Pla d'en Coll, i compta amb un pressupost de 201.770,25 €, aportats pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Les obres d'aquesta actuació, adjudicada a l'empresa Movir30, començaran en els propers dies.

A més, els nous itineraris per a ciclistes quedaran connectats amb els trams ja adaptats a la circulació amb bicicleta, com el passeig de la ribera del Besòs i el vial del Ripoll.L'obra de la xarxa ciclable ha estat adjudicada a l'empresa PAEXBA, SL, per un import de 310.415,41 euros (sense IVA), d'entre les 14 ofertes que hi optaven.

 

Relacionats

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Butlletí