Montcada i Reixac aposta per la compra agregada d'energia

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

31/12/2018 - 12:54

La subhasta per a la compra agregada d'energia elèctrica i gas que promou l'Ajuntament de Montcada i Reixac– amb el suport de la Diputació de Barcelona, Activa Prospect i Energroc– s'ha celebrat aquest 20 de desembre, a la Casa de la Vila. Tres comercialitzadores energètiques, de la quinzena que se n'hi ha presentat, s'han endut els tres dels quatre lots subhastats –un ha quedat vacant– per donar servei a les 24 empreses i comerços que s'han constituït com a grup de compra agregada d'energia.

Les firmes que han obtingut els lots són Adeinnova Energia, Electra Caldense i Oppidumenergía. L'objectiu d'aquesta unió energètica és reduir els costos de les factures d'electricitat i gas, adquirir energia renovable certificada i facilitar-ne l'autoconsum. L'adjudicació mitjançant subhasta permet al grup assolir preus més baixos que el de sortida.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil, considera que "aquest fet animarà altres empreses i comerços a afegir-se a la iniciativa que posem en marxa enguany i que volem que tingui continuïtat en propers exercicis". La regidora de Comerç i Turisme, Montse Ribera, ha fet una crida al petit comerç a participar en properes edicions de la subhasta, en considerar que aquest sistema permet "millorar la seva competitivitat i reduir les despeses quotidianes del seu negoci". L'alcaldessa, Laura Campos, ha destacat que Montcada i Reixac "és un dels municipis pioners de Catalunya i Espanya que aposta per l'autoconsum i l'energia verda i renovable".

La subhasta s'ha fet mitjançant la plataforma electrònica de Global Dragon Solutions i ha durat dues hores. Els pròxims dies es formalitzaran els contractes entre les empreses del grup i les comercialitzadores guanyadores. Els empresaris i comerciants que estiguin interessats poden fer contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació per correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@montcada.org o trucant al 935 648 505.


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

Tenim un problema democràtic quan els partits que ens governen i la majoria de l’oposició al Congrés, defensen un model social que des del punt de vista de l’ecologisme es considera que no pot resoldre eficientment la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i alhora mantenir el benestar de la societat i cuidar el planeta

Notícia

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

Butlletí