Mollet, primera ciutat catalana on s'instal·laran contenidors de roba usada de Càritas

18/01/2017 - 09:37

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració pioner a Catalunya que comportarà la instal·lació de contenidors de roba usada per articular la seva recollida i, alhora, potenciar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

En aquest sentit, el director president de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, ha agraït "la constant solidaritat i sensibilitat de l'Ajuntament, del seu alcalde, de la regidoria de Serveis Socials i de la ciutat de Mollet en general, qui sempre s'han mostrat disposats a donar passos com aquest en benefici de les persones més necessitades". Obiols ha afegit que "aquesta iniciativa que neix a Mollet i que en principi s'estendrà a 54 municipis més, se suma al gest de l'Ajuntament, l'any passat, d'oferir un local a Càritas on està instal·lada l'actual botiga solidària". 

De la seva banda, el director de Formació i Treball, entitat promoguda per Càritas, Albert Alberich, ha recordat que "l'objectiu final és crear oportunitats i dignificar aquelles persones en risc d'exclusió social, ja sigui treballant en la recollida de la roba o a la Planta on es tracta la roba usada de Sant Esteve Sesrovires". 

Així mateix, per a Josep Monràs, "aquesta petjada que avui neix a Mollet ens fa sentir molts orgullosos", ja que no només "facilitem a la ciutadania que pugui donar aquella roba que no utilitza perquè altres persones puguin vestir dignament", sinó que comporta que "el valor d'aquests contenidors sigui transformar l'exclusió social en inserció laboral i, per tant, en dignitat personal".   

A partir del mes de febrer, 10 d'aquest contenidors s'instal·laran per diferents punts de Mollet. 

Serà la primera vegada que una ciutat catalana signa un conveni semblant acollint contenidors de Càritas. 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
10/09/2019
Centre Cultural La Marineta a Mollet del Vallès
Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Butlletí