Mollet, entre les ciutats que generen menys residus per habitant

Els molletans i molletanes generen tan sols 1,01 Kg de brossa per persona i dia
Font: Aj. Mollet
11/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Mollet és la ciutat que menys residus genera entre els 23 municipis de la província de Barcelona que són capital de comarca o superen els 50.000 habitants. En concret, els molletans i molletanes generen tan sols 1,01 Kg de brossa per persona i dia. La mitjana catalana és de 1,59 kg per persona i dia, una xifra amb una clara tendència a estabilitzar-se alhora que la recollida selectiva augmenta. A Mollet, la recollida selectiva de residus ja suposa el 36,52% del total de deixalles, per damunt de la mitjana de Catalunya que és del 36%.

En aquest sentit, i segons informa el consistori, en els darrers anys Mollet ha iniciat diversos projectes i iniciatives per tal de millorar la gestió de les diferents fraccions dels residus municipals. Aquestes actuacions han permès que des del 2005 i fins al 2008 hagi augmentat un 42% la recollida selectiva de paper i cartró; un 60,5%, la de vidre; un 117%, la d'envasos i un 34,96% la fracció orgànica. A més, com a conseqüència directa d'aquest increment del reciclatge, la generació de rebuig (el que va directament a l'abocador) ha disminuït un 8%.

Reduir la quantitat de deixalles que generem és una de les accions més importants per al manteniment del medi ambient. D'aquesta manera estalviem recursos naturals, energia i contaminació.

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí