Mollet del Vallès instal·la xips als contenidors d'escombraries per millorar-ne la gestió

22/06/2017 - 08:28

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l'entitat cooperativa Xarxa Ambiental, ha instal·lat un xip als 1.500 contenidors que hi ha a la ciutat amb l'objectiu de millorar la gestió de la recollida de residus guanyant en eficiència i estalvi.

L'anunci l'ha fet l'alcalde Josep Monràs en el marc de la Segona Jornada del Consorci de Residus del Vallès Oriental que ha acollit Mollet.

La implantació d'aquest xip, que funciona amb tecnologia NFC, la mateixa que s'utilitza per fer pagaments amb el mòbil, permet recollir tots tipus d'informació o incidències sobre l'estat dels contenidors, com ara si estan plens, bruts o trencats.

L'aplicació comporta millorar notablement la gestió de recollida de residus ja que permet una major coordinació i connexió directa entre els treballadors i els tècnics municipals i les empreses que realitzen el servei de recollida de residus a Mollet (URBASER i SAVOSA). 

Així, qualsevol treballador relacionat amb la recollida o amb la neteja viària, connectant el seu telèfon intel·ligent al xip, pot rebre tota la informació d'un contenidor concret i compartir la seva ubicació per si cal dur a terme qualsevol tipus d'actuació.

Per l'alcalde Josep Monràs "aquest Ajuntament intenta estar al cas d'aquelles  innovacions que apareixen en el sector i, si creiem que ens poden ajudar a seguir fent de Mollet una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, procurem aplicar-les".  Segons Monràs "aquesta iniciativa se suma a totes les actuacions que ja fem per millorar la gestió de residus, d'aigua o de llum. De fet, rebre el reconeixement europeu que va significar per Mollet el Green Leaf, ens va provocar un estímul per seguir treballant, com ja fèiem anteriorment a rebre aquest guardo, en la innovació per la millora de la nostre ciutat". 

Xarxa Ambiental ha triat Mollet per començar a implantar aquest innovador sistema com a prova pilot,  fer les proves necessàries per millorar-lo i ampliar les seves funcionalitats. 

D'altra banda, aprofitant la presentació d'aquest nou sistema, el regidor de Qualitat Ambiental, Josep Mª Garzón, ha volgut fer una crida a la ciutadania recordant que "aquests mesos de juny i juliol són en els que més prolifera la tendència de deixar mobles i trastos vells al costat dels contenidors. Per aquest motiu, i amb l'objectiu que entre tots fem un Mollet més net i agradable, recordo que a traves del web municipal o per telèfon es pot concretar que els serveis de l'Ajuntament passin per casa a recollir mobles de forma gratuïta". 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Celoni planeja implantar el sistema porta a porta en un termini de dos anys

Butlletí