Menys cartró comercial i residus voluminosos per la crisi

Es presenten els resultats de 7a edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal de gestió de Residus i Neteja viària

Sostenible.cat

17/12/2010

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, i el diputat d'Hisenda i Recursos Interns, Rafael Roig, van exposar aquest 16 de desembre a Barcelona els resultats de la 7ª edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal de gestió de residus i neteja viària.

Les dades presentades, relatives a 31 municipis de la província de Barcelona i 3 de fora de la província, demostren que la conjuntura econòmica es reflecteix també en la gestió dels residus: es va recollir menys cartró comercial i residus voluminosos l'any 2009. En canvi, malgrat la reducció de la despesa municipal en els serveis de neteja viària la satisfacció ciutadana augmenta.

Segons l'estudi del 2009, es conclou que la repercussió en els pressupostos municipals dels serveis de recollida s'ha mantingut i s'ha reduït la dels serveis de neteja viària. La recollida de vidre, envasos i de matèria orgànica ha continuat millorant fruit dels esforços dels municipis. Però altres fluxos s'han reduït, a conseqüència d'un menor consum com és el cas del cartró comercial i els residus voluminosos. La majoria de municipis, un 91%, tenen totalment implantada la recollida selectiva de la matèria orgànica, i els municipis restant estan en procés d'acabar la implantació.

Respecte els serveis de neteja viària, s'ha millorat en la dotació de papereres disponibles per als ciutadans fins a un indicador de 48 habitants per cada paperera en carrers i parcs.

Durant la cloenda de l'acte, el diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, va afirmar que des de la Diputació de Barcelona «volem seguir oferint més amb menys» i va afegir que, per la situació actual de crisi, «sovint això no serà possible i caldrà explicar-ho als nostres veïns i veïnes».

Per la seva part, el diputat d'Hisenda i Recursos Interns, Rafael Roig, va manifestar que «els Cercles de comparació Intermunicipal han esdevingut una eina per impulsar la millora del serveis, i en el cas d'avui, també per a la millora de la gestió dels residus i la neteja viària».

Municipis participants
Els 34 municipis o ens locals participants als Cercle de comparació Intermunicipal de gestió de Residus i Neteja viària són: Argentona, Badalona, Calella, Canet de Mar, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, La Garriga, Gavà, Granollers, Igualada, Les Franqueses del Vallès, Lleida, Lloret de Mar, Mancomunitat de la Plana, Mancomunitat del Cardener, Manlleu, Manresa, Mataró, Mollet del Vallés, Montmeló, Navàs, Palau Solità i Plegamans, Prat de Llobregat, Reus, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Coloma Gramenet, Terrassa, Vic, Viladecans i Vilafranca del Penedès.

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí