Medi ambient i els ADF treballen amb els centres educatius a Sant Sadurní

16/06/2016 - 14:45

Els alumnes d'ESO d' El Carme de Sant Sadurní d'Anoia participen al projecte “Custòdia del territori'.

El Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní, l'ADF i alumnes d'ESO de l'Escola Vedruna El Carme han dut a terme una acció mediambiental englobada en el projecte 'Custòdia del territori', que sota el lema 'Col·laborem amb tu per tenir cura del nostre entorn' elabora i executa estratègies i tècniques destinades a preservar els valors naturals, culturals i paisatgístics del territori per fer-ne un ús responsable.

L'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) de Sant Sadurní hi va prendre part per mitjà de dos voluntaris fent tasques de neteja i recuperació de la font i la bassa de Cal Mota amb alumnes de 2n d'ESO d'El Carme, que ja tenien apadrinada aquesta font: recollida de deixalles, poda en alçada dels arbres del voltant de la bassa, neteja de canyes i herbes, disseny i col.locació de cartells explicatius, preparació de la zona per plantar 2 roures i construcció d'uns graons de terra en el camí de la font. L' ADF va proporcionar les eines necessàries i la logística de material i vehicles.

Per la seva banda els alumnes de 1r d'ESO, acompanyats per una educadora ambiental de l'Ajuntament, van apadrinar  la bassa d'amfibis i van netejar-ne l'entorn d'herbes i deixalles. Els de tercer d'ESO van apadrinar un tram del Camí del Riu, entre el pont de l'estació i Can Mas de la Riera. En van desbrossar un tram i van aprendre a construir un mur de canyes.

Visita a la deixalleria i la caldera de biomassa

I la setmana passada uns 150 alumnes de primer d'ESO de l'Intermunicipal van visitar la deixalleria i la nova caldera de biomassa, per treballar la sostenibilitat i les energies renovables. Es tracta d'una activitat més de les que s'organitzen des del servei de Medi Ambient per als centres educatius.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Butlletí