Nova guia d'activitats d'educació ambiental al Penedès i el Garraf

25/07/2023 - 08:40

La Mancomunitat Penedès-Garraf presenta una nova edició de la Guia d’Activitats d’Educació Ambiental per a centres educatius, amb propostes centrades en els objectius de desenvolupament sostenible.

Les activitats s’agrupen segons la problemàtica ambiental que es vulgui treballar a l’aula i que giren al voltant dels residus, l’emergència climàtica, la gestió de l’aigua, la biodiversitat i l’energia i la gestió forestal. Els centres poden sol·licitar les activitats per al curs 2023-2024 fins al 29 de setembre utilitzant el formulari de la web.

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, se suma a l’estratègia de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, adequant les activitats als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les nacions unides i ofereix, a més de les activitats a les aules, xerrades, cessions de materials i exposicions o visites comentades a les deixalleries municipals.

La guia s’ha consolidat com una eina de la Mancomunitat per promoure l’educació ambiental en un sentit ampli, complementant les campanyes que realitza el propi Servei d’Educació Ambiental en col·laboració amb els ajuntaments del territori. En el curs escolar, 2022-2023 s’han fet 567 activitats presencials en 68 centres educatius de 27 municipis de l’àmbit de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Així mateix, s’han cedit materials per realitzar 46 activitats a càrrec del propi professorat, que també inclouen la cessió d’exposicions de temàtica ambiental.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

També treballaran la conscienciació sobre la sequera al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març.

Acte
04/07/2023 - 00:00
Platges de Cubelles
Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Butlletí