Nova guia d'activitats d'educació ambiental al Penedès i el Garraf

25/07/2023 - 08:40

La Mancomunitat Penedès-Garraf presenta una nova edició de la Guia d’Activitats d’Educació Ambiental per a centres educatius, amb propostes centrades en els objectius de desenvolupament sostenible.

Les activitats s’agrupen segons la problemàtica ambiental que es vulgui treballar a l’aula i que giren al voltant dels residus, l’emergència climàtica, la gestió de l’aigua, la biodiversitat i l’energia i la gestió forestal. Els centres poden sol·licitar les activitats per al curs 2023-2024 fins al 29 de setembre utilitzant el formulari de la web.

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, se suma a l’estratègia de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, adequant les activitats als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les nacions unides i ofereix, a més de les activitats a les aules, xerrades, cessions de materials i exposicions o visites comentades a les deixalleries municipals.

La guia s’ha consolidat com una eina de la Mancomunitat per promoure l’educació ambiental en un sentit ampli, complementant les campanyes que realitza el propi Servei d’Educació Ambiental en col·laboració amb els ajuntaments del territori. En el curs escolar, 2022-2023 s’han fet 567 activitats presencials en 68 centres educatius de 27 municipis de l’àmbit de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Així mateix, s’han cedit materials per realitzar 46 activitats a càrrec del propi professorat, que també inclouen la cessió d’exposicions de temàtica ambiental.

 


 

Categories: 

Relacionats

Acte
04/07/2023 - 00:00
Platges de Cubelles
Acte
03/03/2023 - 00:00
Sant Sadurní d'Anoia
Notícia
El primer equipament d’educació ambiental marina de l’Estat espanyol

40 anys del Centre d'Estudis del MarSituat a primera línia de mar, al passeig Marítim de Sitges, el Servei del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va crear el Centre d’Estudis del Mar (CEM) el 28 d’abril de 1983, amb l’objectiu pioner de fer educació ambiental sobre els valors litorals i marítims mediterranis.

Butlletí