Mataró Bus incorpora els dos primers autobusos híbrids per renovar la flota en servei

21/11/2017 - 08:57

Redueixen un 92% les emisssions d'òxids nitrosos i partícules PM10 i un 30% les de CO2.

Mataró Bus incorporarà a partir de la setmana que ve dos nous autobusos híbrids a la seva flota, formada per 27 vehicles. Va tenir lloc la presentació dels nous busos a la plaça de Santa Anna, en un acte que va incloure activitats de caire familiar.

Els nous vehicles híbrids substituiran els dos autobusos més antics de la flota. Amb aquesta renovació es millorarà l’edat mitjana dels vehicles, augmentarà la fiabilitat de la flota, es millorà en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.

Concretament, s’incorporen 2 autobusos híbrids de 12 metres de la marca VOLVO, model 7900, els quals compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent: l’Euro VI, la qual cosa els confereix l'etiqueta “d’autobusos nets”. Amb aquestes noves incorporacions s’eleva la qualitat ambiental ja que la norma Euro VI, en relació als autobusos que substitueixen d’Euro III, suposa una reducció del 92% en les emissions d’òxids nitrosos (NOx) i de partícules (PM10).

A més, el seu funcionament suposa una reducció de les emissions de CO2 d’un 30%. Els nous vehicles híbrids (motor dièsel + elèctric) poden funcionar en paral•lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i arrenqui amb el motor elèctric.

En els nous autobusos s’han introduït canvis en el disseny dels interiors per tal de intentar fer més agradable el viatge: materials i colors dels seients, barres, sòls, endolls de recàrrega d’USB, vehicles més silenciosos a nivell general, etc.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Han entrat en servei dos dels cinc nous vehicles híbrids que formen part de la flota de RubíBus. Aquests autobusos, que es van presentar a la ciutadania a finals de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, substitueixen models més antics. Els altres tres busos híbrids es posaran en funcionament en els propers dies.
Notícia

Els cinc autobusos rígids de 12 metres tindran capacitat per a unes 95 persones i una tecnologia similar a la dels vehicles híbrids ja existents a la flota de TMESA. Tots ells responen a la voluntat de l'Ajuntament de tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat i la seguretat de vehicles.

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró

Butlletí