Mataró aconsegueix controlar la proliferació de l'escarabat morrut a les palmeres del municipi

En els darrers tres anys el consistori ha invertit 66.500 euros en tractaments i inspeccions visuals
Font: Aj. Mataró
09/04/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El control i els tractaments preventius que duu a terme l'ajuntament de Mataró han fet que la incidència de la plaga d'escarabat morrut sigui al municipi molt menor que a les localitats dels voltants i al Maresme en general. Segons informa el consistori, s'ha invertit en els darrers tres anys 66.500 euros en els tractaments fitosanitaris a les palmeres municipals i en les inspeccions visuals preventives. Les inspeccions de control es realitzen a totes les palmeres, tant públiques com privades, que són visibles des de la via pública.

En concret, al mes de gener s'havien registrat 48 palmeres afectades a Mataró: 44 privades i 4 municipals. De les privades, 40 han hagut de ser tallades i cremades, mentre que 4 s'han salvat. Les 4 d'àmbit públic continuen en peu i s'han salvat gràcies als tractaments i a les inspeccions que han permès actuar a temps davant el contagi.

Pel que fa a les espècies afectades, 47 són palmeres canàries i s'ha donat un primer cas al municipi de palmera datilera amb la plaga. En percentatges, l'afectació és del 4,7% de les palmeres canàries (sobre 1.000 unitats a tot el terme municipal) i del 0,08 % de les datileres (sobre 1.300 unitats). La disminució de les palmeres canàries al Maresme, on al gener hi havia 2.712 palmeres afectades, ha propiciat que l'insecte s'estigui introduint també a les datileres.

L'ajuntament recorda a tots els propietaris de palmeres privades la importància de controlar l'estat dels seus exemplars i tractar-ne els afectats. D'aquesta manera s'evita tant la pèrdua de noves palmeres com la proliferació de la plaga. Els propietaris particulars poden acudir a l'ajuntament per resoldre els dubtes que tinguin sobre les mesures més adients per prevenir o tractar la plaga.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Mataró Bus va incorporar el passat estiu tres nous autobusos híbrids per renovar la seva flota. Aquesta incorporació rebaixa l’edat mitjana dels vehicles, augmenta la fiabilitat de la flota (29 vehicles) i representa millores en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles. Aquestes tres noves incorporacions suposen que el 44% de la flota en servei es fa amb vehicles híbrids.

Article

El documental “Molta Merda” està produït pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM), presentat per Quim Masferrer i pertany a la campanya de conscienciació “Recicla i guanyaràs”

Article

El temporal Gloria, que va passar entre els dies 20 i 23 de gener del 2020, va sacsejar el litoral tant a la seva part emergida com a la submergida.

Butlletí