Mataró aconsegueix controlar la proliferació de l'escarabat morrut a les palmeres del municipi

En els darrers tres anys el consistori ha invertit 66.500 euros en tractaments i inspeccions visuals
Font: Aj. Mataró
09/04/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El control i els tractaments preventius que duu a terme l'ajuntament de Mataró han fet que la incidència de la plaga d'escarabat morrut sigui al municipi molt menor que a les localitats dels voltants i al Maresme en general. Segons informa el consistori, s'ha invertit en els darrers tres anys 66.500 euros en els tractaments fitosanitaris a les palmeres municipals i en les inspeccions visuals preventives. Les inspeccions de control es realitzen a totes les palmeres, tant públiques com privades, que són visibles des de la via pública.

En concret, al mes de gener s'havien registrat 48 palmeres afectades a Mataró: 44 privades i 4 municipals. De les privades, 40 han hagut de ser tallades i cremades, mentre que 4 s'han salvat. Les 4 d'àmbit públic continuen en peu i s'han salvat gràcies als tractaments i a les inspeccions que han permès actuar a temps davant el contagi.

Pel que fa a les espècies afectades, 47 són palmeres canàries i s'ha donat un primer cas al municipi de palmera datilera amb la plaga. En percentatges, l'afectació és del 4,7% de les palmeres canàries (sobre 1.000 unitats a tot el terme municipal) i del 0,08 % de les datileres (sobre 1.300 unitats). La disminució de les palmeres canàries al Maresme, on al gener hi havia 2.712 palmeres afectades, ha propiciat que l'insecte s'estigui introduint també a les datileres.

L'ajuntament recorda a tots els propietaris de palmeres privades la importància de controlar l'estat dels seus exemplars i tractar-ne els afectats. D'aquesta manera s'evita tant la pèrdua de noves palmeres com la proliferació de la plaga. Els propietaris particulars poden acudir a l'ajuntament per resoldre els dubtes que tinguin sobre les mesures més adients per prevenir o tractar la plaga.

Municipis: 

Relacionats

Article

El documental “Molta Merda” està produït pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM), presentat per Quim Masferrer i pertany a la campanya de conscienciació “Recicla i guanyaràs”

Article

El temporal Gloria, que va passar entre els dies 20 i 23 de gener del 2020, va sacsejar el litoral tant a la seva part emergida com a la submergida.

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Butlletí