Mataró aconsegueix controlar la proliferació de l'escarabat morrut a les palmeres del municipi

En els darrers tres anys el consistori ha invertit 66.500 euros en tractaments i inspeccions visuals
Font: Aj. Mataró
09/04/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El control i els tractaments preventius que duu a terme l'ajuntament de Mataró han fet que la incidència de la plaga d'escarabat morrut sigui al municipi molt menor que a les localitats dels voltants i al Maresme en general. Segons informa el consistori, s'ha invertit en els darrers tres anys 66.500 euros en els tractaments fitosanitaris a les palmeres municipals i en les inspeccions visuals preventives. Les inspeccions de control es realitzen a totes les palmeres, tant públiques com privades, que són visibles des de la via pública.

En concret, al mes de gener s'havien registrat 48 palmeres afectades a Mataró: 44 privades i 4 municipals. De les privades, 40 han hagut de ser tallades i cremades, mentre que 4 s'han salvat. Les 4 d'àmbit públic continuen en peu i s'han salvat gràcies als tractaments i a les inspeccions que han permès actuar a temps davant el contagi.

Pel que fa a les espècies afectades, 47 són palmeres canàries i s'ha donat un primer cas al municipi de palmera datilera amb la plaga. En percentatges, l'afectació és del 4,7% de les palmeres canàries (sobre 1.000 unitats a tot el terme municipal) i del 0,08 % de les datileres (sobre 1.300 unitats). La disminució de les palmeres canàries al Maresme, on al gener hi havia 2.712 palmeres afectades, ha propiciat que l'insecte s'estigui introduint també a les datileres.

L'ajuntament recorda a tots els propietaris de palmeres privades la importància de controlar l'estat dels seus exemplars i tractar-ne els afectats. D'aquesta manera s'evita tant la pèrdua de noves palmeres com la proliferació de la plaga. Els propietaris particulars poden acudir a l'ajuntament per resoldre els dubtes que tinguin sobre les mesures més adients per prevenir o tractar la plaga.

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí