Lleida celebra la Setmana sense Soroll 2019

26/04/2019 - 08:22

Amb diversos tallers encaminats a sensibilitzar la ciutadania sobre la contaminació acústica. Les activitats formen part de les mesures del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat Acústica de Lleida

Lleida celebra aquests dies la Setmana Sense Soroll 2019 amb diversos tallers que tenen per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica de la contaminació acústica i la importància de dotar l’espai urbà de zones silencioses.

En concret, avui ha tingut lloc l’activitat “Cerquem el silenci a Lleida” entre els alumnes de l’Institut Ronda i els del Cicle Formatiu d’Educació i Control Ambiental de l’Institut Escola del Treball. Els nois i noies han realitzat un recorregut per la ciutat i han realitzat mesures dels nivells de soroll amb l’aplicació de mòbil Noise Capture, disponible on-line, en espais d’interès seleccionats com l’estació de Renfe, la d’autobusos o la canalització del riu Segre.

Les mesures realitzades pels estudiants contribuiran a crear un mapa virtual de soroll a la ciutat de Lleida. Un tècnic del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica (SPCAL) de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha dinamitzat l’activitat organitzada amb els dos centres educatius col·laboradors.

Aquesta activitat forma part de les mesures del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat Acústica del municipi de Lleida, un pla que va ser aprovat el 17 de juliol de 2018 i és l’instrument de la Paeria per reduir el soroll dins el terme municipal a partir del desplegament d’un conjunt de mesures que van encaminades a reduir les fonts de soroll i a garantir que les zones que ja disposen de bona qualitat acústica mantinguin els llindars òptims de so.

La principal font de soroll a la ciutat de Lleida és el trànsit rodat. De fet, un dels objectius principals que planteja el pla és la reducció del vehicle privat a partir de la promoció d’una mobilitat més sostenible i silenciosa, un objectiu que requereix del compromís i la coresponsabilitat de tots els agents tant públics com privats de la ciutat per tal de que pugui fer-se efectiu.

L’activitat realitzada avui forma part de les activitats que es realitzen durant tot l’any en el marc de l’Agenda 21 Escolar de Lleida que organitza la Paeria cada any.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
Notícia
Carrer a Reus. Foto: Diari Més

L’ordenança concreta els instruments jurídics i tècnics d’àmbit municipal, necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica. Té per objectiu donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania vers la contaminació acústica, millorant la seva qualitat de vida, en un procés d’una creixent conscienciació ambiental.

Notícia

Sota el lema “Stop soroll!”, aquest any la iniciativa vol posar en valor les accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. A Girona, el trànsit és la principal font de sorolls. Amb la pandèmia hi ha hagut una disminució dels nivells acústics a tota la ciutat, i ara ja es treballa en un nou pla d’accions per combatre la contaminació acústica.

Butlletí