L'Hospitalet aposta per la bici

Font: AMB.cat

22/06/2017 - 08:25

La ciutat construeix una xarxa integrada per diversos vials on es limitarà la velocitat a 30 km/h.

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i president de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB), Antoni Poveda, van visitar el dia 14 de juny els treballs que es realitzen al carrer de Rafael de Campalans del municipi per convertir-lo en apte per a la circulació conjunta de bicicletes i vehicles de motor.

La nova via integra tots els vials pacificats al trànsit en una xarxa amb una limitació de velocitat de 30 km/h, la qual cosa la converteix en un model de carril bici més complet. Aquestes noves "vies pedalables 30" són carrers de convivència per tal que la bicicleta circuli per la calçada i que comparteixi l'espai amb la resta de vehicles motoritzats. Aquestes vies tenen una senyalització vertical especial i marques vials a la calçada, on s'adverteix els conductors de la convivència amb la bicicleta per tal de millorar la seguretat dels vehicles de dues rodes.

L'alcaldessa ha assenyalat que la iniciativa "s'emmarca dins de les polítiques de lluita contra la contaminació atmosfèrica. Una millora de la qualitat de l'aire que passa per un canvi profund del model de mobilitat al mateix temps que guanyem espai urbà per als vianants". Aquesta nova actuació també conflueix amb l'estratègia de l'AMB de crear una potent xarxa pedalable metropolitana.

Al voltant del 80 per cent dels carrers de l'Hospitalet seran vials pacificats per a l'ús de la bicicleta en els propers anys, segons les previsions municipals. 

Adhesió a la Red de Ciudades por la Bicicleta

Aquesta aposta de l'Hospitalet per aquest mitjà de transport alternatiu i sostenible s'ha plasmat en l'adhesió del municipi, aprovada al Ple el passat més de març, a la Red de Ciudades por la Bicicleta, una associació de caràcter estatal que treballa en la promoció de l'ús de la bicicleta.

Antoni Poveda ha donat la benvinguda al municipi a aquesta associació "agraïm que l'Hospitalet se sumi als més de 450 municipis que treballem conjuntament des de la Red de Ciudades, que té l'objectiu de crear ciutats 100% pedalables, on les bicis hi puguin circular de manera segura".

Poveda també ha recordat les iniciatives que s'estan duent a terme des de l'AMB per potenciar l'ús de la bicicleta, algunes de les quals incideixen directament al mateix municipi. "D'una banda, per exemple, a través del finançant conjunt i la construcció de la xarxa Bicivia, amb els carrils bici a les avingudes Joan Carles I i Carrilet, que ben aviat seran una realitat. D'altra banda, fent créixer la xarxa d'aparcaments segurs Bicibox i mitjançant el programa Biciempresa, de cessió de bicicletes als treballadors del polígon Pedrosa". 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Notícia
El servei de Bicing arriba per primera vegada a 11 barris perifèrics

En total s’hi instal·laran 22 estacions. Aquesta ampliació territorial forma part de la segona fase de desplegament del nou Bicing, que també incorpora a la xarxa actual 75 noves estacions en zones amb més demanda. Per tant, el Bicing disposarà de 97 noves estacions per millorar el servei i oferir més cobertura.

Notícia

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat definitivament l’ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l’àmbit de les rondes de Barcelona, amb la incorporació d’algunes de les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública, modificacions que també s’aplicaran en ordenances d’altres municipis.

Butlletí