L’etiqueta ambiental fixarà el preu per aparcar a les àrees verda i blava a Barcelona

Font: betevé

05/02/2020 - 08:30

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat les noves tarifes per aparcar a les àrees verda i blava per al 2020. L’etiqueta ambiental dels vehicles serà decisiva a l’hora de fixar el preu, que variarà segons el grau de contaminació de cada cotxe. Els vehicles ECO pagaran el mateix que fins ara, mentre que la resta tindran increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no.

Per exemple, un vehicle amb una etiqueta C que vulgui aparcar a l’àrea blava del centre (Eixample i Ciutat Vella) pagarà 3,25 € l’hora, mentre que fins ara pagava 2,5 €. Un cotxe sense etiqueta haurà d’abonar 3,75 € per aparcar una hora d’àrea blava al centre. En canvi, els vehicles amb zero emissions tindran l’àrea blava gratuïta i només pagaran 0,50 € l’hora a l’àrea verda.

Font: Ajuntament de Barcelona

 

Àrea blava de pagament al migdia i a l’agost

Una altra de les novetats de les tarifes 2020 d’aparcament és que l’àrea blava serà de pagament també de 14 a 16 hores i durant el mes d’agost. A més, es penalitzarà l’ús indegut de les places d’aparcament i l’import per cancel·lar una denúncia passarà de 7 a 9 euros.

 

Els residents pagaran l’àrea verda

A partir d’aquest any, tots els residents hauran de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’haurà de pagar el mes d’agost. Fins ara, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada. Per al 2020, els que ja hagin demanat la bonificació anual no hauran de pagar.


etiquetes

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

Només Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès limiten la circulació dels vehicles més contaminants, perquè van començar a fer-ho abans que existís la llei del canvi climàtic que obliga els municipis de més de 50.000 habitants a tenir ZBE.

Butlletí