L’etiqueta ambiental fixarà el preu per aparcar a les àrees verda i blava a Barcelona

Font: betevé

05/02/2020 - 08:30

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat les noves tarifes per aparcar a les àrees verda i blava per al 2020. L’etiqueta ambiental dels vehicles serà decisiva a l’hora de fixar el preu, que variarà segons el grau de contaminació de cada cotxe. Els vehicles ECO pagaran el mateix que fins ara, mentre que la resta tindran increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no.

Per exemple, un vehicle amb una etiqueta C que vulgui aparcar a l’àrea blava del centre (Eixample i Ciutat Vella) pagarà 3,25 € l’hora, mentre que fins ara pagava 2,5 €. Un cotxe sense etiqueta haurà d’abonar 3,75 € per aparcar una hora d’àrea blava al centre. En canvi, els vehicles amb zero emissions tindran l’àrea blava gratuïta i només pagaran 0,50 € l’hora a l’àrea verda.

Font: Ajuntament de Barcelona

 

Àrea blava de pagament al migdia i a l’agost

Una altra de les novetats de les tarifes 2020 d’aparcament és que l’àrea blava serà de pagament també de 14 a 16 hores i durant el mes d’agost. A més, es penalitzarà l’ús indegut de les places d’aparcament i l’import per cancel·lar una denúncia passarà de 7 a 9 euros.

 

Els residents pagaran l’àrea verda

A partir d’aquest any, tots els residents hauran de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’haurà de pagar el mes d’agost. Fins ara, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada. Per al 2020, els que ja hagin demanat la bonificació anual no hauran de pagar.


etiquetes

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ja té instal·lades, i a punt per començar a funcionar, 36 càmeres que vigilaran la Zona de Baixes Emissions. L'AMB instal·la els senyals de trànsit definitius a la ZBE Rondes BCN, que entra en vigor de manera permanent l'1 de gener del 2020 i que restringirà la circulació dels vehicles més contaminants

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat definitivament l’ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l’àmbit de les rondes de Barcelona, amb la incorporació d’algunes de les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública, modificacions que també s’aplicaran en ordenances d’altres municipis.

Butlletí