L'Escola Montseny de Sant Just Desvern genera energia amb una nova instal·lació solar fotovoltaica

La previsió de producció energètica d'aquesta instal·lació és de 10.900 kWh anuals
Ferran Rueda, Tècnic de Medi Ambient
23/02/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

A finals de l'any 2008 va entrar en funcionament la nova instal·lació solar fotovoltaica ubicada a la coberta de l'escola Montseny, que substitueix la primera instal·lació solar fotovoltaica del municipi que va instal·lar l'ajuntament de Sant Just Desvern a la coberta d'aquesta mateixa escola l'any 2005. S'ha passat doncs d'una petita instal·lació de poc més d'1 kW de potencia a una de 9,72 kW de potència nominal, que aprofita encara més la superfície de coberta disponible (fins als 70 m2) i millora la inclinació del camp de plaques solars per millorar el seu rendiment. Aquesta instal·lació genera energia elèctrica de forma totalment neta, que s'injecta a la xarxa elèctrica i que genera uns beneficis econòmics per la seva venta a la companyia elèctrica que es retornaran en bona part a l'Escola Montseny per tal es destinin a programes o actuacions específics d'interès escolar.

La gestió d'aquesta instal·lació es porta a terme de l'empresa municipal de promoció econòmica PROECSA, que destina una part dels beneficis obtinguts per la venta d'energia a l'amortització i finançament de part del cost de la instal·lació, amb un període d'amortització previst de dotze anys. Passat aquest període, PROECSA també destinarà una part dels beneficis obtinguts per atendre inversions en el camp de les energies renovables al municipi.

La producció energètica d'aquesta instal·lació es pot seguir a temps real gràcies al visor que s'ha instal·lat al vestíbul de l'escola. Durant els primers 4 mesos de funcionament, tot i ser els mesos amb la menor quantitat de radiació solar de l'any, ja s'han generat 2.063 kWh d'energia elèctrica. La previsió de producció energètica d'aquesta instal·lació és de 10.900 kWh anuals. La contribució al medi ambient de la instal·lació solar fotovoltaica de la teulada de l'escola Montseny representarà l'estalvi de l'emissió de 4,17 tones anuals de CO2 a l'atmosfera, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic i l'efecte hivernacle.

L'Ajuntament ha previst ampliar aquest model de gestió a d'altres instal·lacions solars previstes a la resta de centres educatius del municipi o altres equipaments públics, comptant amb la participació de PROECSA i mitjançant l'establiment de convenis de col·laboració que permetin el retorn de bona part dels beneficis econòmics obtinguts per la venda d'energia produïda als mateixos centres escolars.

AdjuntMida
Image icon escola_montseny.jpg19.51 KB

Relacionats

Notícia

El nou model de recollida de residus amb contenidors amb xip es començarà a implantar progressivament al 2020. L’Ajuntament està treballant perquè, a finals del primer trimestre de 2020, el nou sistema comenci a funcionar en el sector comercial i als barris de la Plana – Bellsoleig, Mas Lluí i Torreblanca. Posteriorment, el model s’estendrà per tot el municipi de forma progressiva.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Notícia

L’Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar una moció en el darrer Ple on va declarar l'estat d'emergència climàtica. La moció reconeix que tant l'atmosfera del nostre planeta com els éssers vius que conformen la seva biosfera es troben en greu perill. Entre d'altres es proposa  accelerar l’abandonament de l’ús de combustibles fòssils i promoure l'autoconsum.

Butlletí