Les escoles de Sant Just s'impliquen en la recollida selectiva d'oli usat de cuina

L'alumnat ha rebut la visita d'informadors ambientals que els han informat de la problemàtica derivada de la contaminació per olis
Font: Aj. Sant Just
03/04/2008 - 00:00

L'escola Madre Sacramento, el CEIP Montseny i l'IES Sant Just han iniciat un projecte de recollida de l'oli usat de cuina de les famílies d'aquests centres, que suposa una clara acció a favor del medi ambient i per la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió social -amb l'empresa Solidança-. Les famílies de l'alumnat i el personal d'aquests centres escolars han rebut una ampolla adaptada per a la recollida de l'oli de cuina, que, un cop plena, porten al centre -el dia assenyalat- la dipositen al contenidor de recollida i en reben una altra de buida. A més d'evitar la contaminació de l'aigua, els problemes a canonades i clavegueram i el mal funcionament de depuradores d'aigua, la recollida selectiva de l'oli de cuina redueix la dependència de combustibles fòssils al permetre convertir l'oli en biocombustible, contribuint així a la reducció de les emissions de CO2.

L'alumnat ha rebut la visita d'informadors ambientals que els han informat de la problemàtica derivada de la contaminació per olis, el funcionament d'aquest sistema i els avantatges de la reutilització de l'oli de cuina. També s'ha preparat un taller per aprofundir en els continguts pedagògics d'aquest projecte. La idea, engegada per l'Ajuntament, ha estat possible gràcies a la contribució, mitjançant subvenció, de l'Agència de Residus de Catalunya i a la participació de l'empresa d'economia social Solidança.

Relacionats

Notícia

Sant Just Desvern es passa a l’energia pública metropolitana de la mà de Barcelona Energia

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Butlletí