L’ATM llança una campanya per consolidar la T-mobilitat

25/09/2023 - 12:00

L’objectiu de la campanya és que el col·lectiu jove que encara no hagi fet el canvi de sistema de la T-jove a la T-mobilitat faci el traspàs amb antelació a la tornada a les aules del mes de setembre.

L’ATM de Barcelona impulsa una campanya de comunicació per tal de consolidar la totalitat de les validacions de T-jove al sistema amb T-mobilitat, després que al mes de març s’aturés la venda d’aquest abonament en format cartró i banda magnètica. Tot i que l’índex de penetració d’aquest títol ja supera el 95% de les validacions diàries amb el nou sistema, encara hi ha un 5% dels viatges diaris amb T-jove que es fan amb el sistema de cartró magnètic. D’aquesta manera, per tal d’impulsar el traspàs total d’aquest títol a la T-mobilitat, l’ATM desplega aquesta campanya informativa a través de canals digitals dirigida al col·lectiu jove beneficiari d’aquest abonament perquè facin el canvi definitiu de sistema.

En ser el mes de setembre un mes de repunt en la demanda d’aquest títol per la tornada a l’activitat, un dels objectius de la campanya és contribuir a conscienciar als i les joves que es reincorporen al curs acadèmic o a la feina que s’avancin a donar-se d’alta a la T- Mobilitat a través dels canals digitals i sol·licitar el seu suport amb antelació suficient.

Es recomana donar-se d’alta de manera digital a través d’una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC, en el cas d’adquirir targeta recarregable física, que, un cop sol·licitada, es rebrà al domicili que s’indiqui en un termini d’entre 5 i 10 dies. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat.


T-jove, només amb T-mobilitat i fins a complir 30 anys

Des del passat mes de març, els i les joves beneficiaris d’aquest títol social poden gaudir-lo fins a complir l’edat de 30 anys, a més a més de tenir unificat el preu de les sis zones tarifàries. La T-jove, com a títol personal i intransferible, permet un nombre il·limitat de viatges integrats en 90 dies consecutius.


Les targetes T-jove antigues es podran continuar validant al sistema

Tot i que aquest abonament s’ofereix exclusivament en suport T-mobilitat, les targetes T-jove cartró amb banda magnètica es podran seguir validant al sistema de transport públic amb normalitat i fins que s’acabin els 90 dies de la seva validesa. Pel que fa a la seva caducitat, és la mateixa que l'establerta per a tots els títols integrats. En aquest cas, tant els títols T-jove adquirits l'any 2022 com el 2023 seran vàlids fins al 15 de gener de 2024.

Actualment, la pràctica totalitat de la gamma de títols integrats de l’ATM de Barcelona es pot utilitzar amb el nou sistema sense contacte. Queda pendent la integració de la T-usual per a persones en situació d’atur, la T-verda i la T-dia, que ho faran en els propers mesos.

 

 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

TMB té previst arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024, quan la nova flota ja comptarà amb 232 vehicles 100% elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO₂ i 22 tones de NOx a l’any.

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Butlletí