L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès instal·la plaques solars als equipaments municipals

16/05/2022 - 12:51

L’Ajuntament de Sant Quirze està instal·lant plaques fotovoltaiques a un total de 8 equipaments municipals. Aquesta implantació reduirà considerablement el consum energètic dels edificis i beneficiarà el medi ambient.

L’Ajuntament de Sant Quirze està instal·lant plaques fotovoltaiques a un total de 8 equipaments municipals. Es tracta dels següents: edifici central de l’Ajuntament, poliesportiu Can Casablanques, Biblioteca Municipal, escola i institut Purificació Salas i Xandri, escola El Turonet, escola Onze de Setembre, escola bressol municipal El Patufet, i centre cívic Torre Julià.

Les obres es van iniciar fa unes setmanes i en molts casos ja han finalitzat, com a El Turonet, la Biblioteca o Torre Julià. Altres, estan pendents del permís d’AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria. Aquesta actuació respon a la voluntat d’implantar energies renovables als equipaments municipals i aconseguir una reducció dels costos energètics i per tant, una millora del medi ambient i un seriós compromís amb la sostenibilitat.
 
L’empresa que duu a terme el projecte és Greening Ingeniería Civil y ambiental, per  un import de 175.145,80 euros. Aquest projecte forma part d’una subvenció de PUOSC 2020-2024 per un total de 355.000 euros i que també inclou altres iniciatives com l’impuls a la mobilitat amb la instal·lació de gàbies per a bicicletes a l’estació dels FGC, i la renovació de calderes als equipaments municipals. 
 
En total s’instal·laran 289 panells fotovoltaics amb una potència unitària de 540 wp i distribuïts en funció de les cobertes de cada equipament. La que compta amb més mòduls és la coberta del poliesportiu, amb 100 plaques.
La inversió total feta està recuperada en un període aproximat de 7 anys.
 

Quins beneficis té la instal·lació de plaques solars?

  • 50.422 kwh/any és la producció total d’energia de les plaques instal·lades a tots els equipaments
  • Les plaques podrien alimentar energèticament 15 habitatges l’any
  • 69 tones de CO2 s’estalvien en instal·lar les plaques solars a tot el poble
  • 415 arbres plantats equivalen a la instal·lació de totes les plaques solars

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament d'Ullastrell va redactar un projecte per a la implantació d'una planta solar fotovoltaica d'autoconsum compartit al sostre de la pista poliesportiva. Amb el projecte es va demanar fa uns mesos una subvenció a la Diputació de Barcelona a tal efecte.

Notícia

L’actuació, amb una inversió prevista d’1 MEUR, afavorirà la mobilitat activa i la seguretat viària, a més de l’ús d’energies renovables. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licita les obres per a construir una passera paral·lela a l’actual pont de la C-155.

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Butlletí