L’Ajuntament de Rubí estalviarà més de 630.000 kWh a l’any

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat subvenciona 2 projectes d'eficiència energètica en edificis municipals amb prop de 269.000 euros
Font: Ajuntament de Rubí
27/05/2010

Les mesures incloses al projecte per a la millora de l'eficiència energètica de diversos equipaments públics, educatius, esportius i de serveis de Rubí comportaran una reducció anual de 630.000 kWh a l'any (un 6% del consum total anual) i 292.000 quilos de CO2 a l'atmosfera.  A més, comportaran un estalvi econòmic estimat de 51.000 euros a l'any.

Les actuacions es duran a terme en 9 edificis educatius (CEIP Joan Maragall, CEIP Maria Montessori, CEIP Torre de la Llebre, CEIP Ramon Llull, CEIP Schola, CEIP Teresa Altet, Finca Font del Ferro, El Bullidor i l'Escardívol);  3 equipaments esportius (al camp de futbol i el pavelló de Can Rosés i al camp de futbol del 25 Setembre), així com en 4 edificis de serveis municipals (casa consistorial, Rubí+D, Policia Local i Mercat Municipal). 

Després d'analitzar aquests 16 equipaments, s'ha determinat quin és el major ús energètic en cadascun d'ells i s'han establert les mesures d'estalvi més adequades en cada cas. Els sistemes de climatització i, especialment, el sistema de calefacció són els que generen més consum energètic en una desena d'aquests edificis. La il·luminació és un altre dels usos que genera més consum energètic., com el cas del CEIP Joan Maragall on suposa un 41% del consum total d'energia de l'edifici; els equips per al funcionament de les instal·lacions també comporten un consum energètic notable, especialment al Mercat Municipal (51%) i al camp de futbol del 25 de Setembre (45% del total). 

Per últim, també s'aplicaran mesures per reduir el consum de l'aigua calenta sanitària, que és especialment elevat al camp de futbol de Can Rosés (49% del total).

Algunes de les actuacions que es duran a terme en aquests edificis, en funció de les seves característiques i necessitats, són: 

  • La instal·lació de termòstats programables per activar la climatització quan convingui, evitant el seu funcionament en hores i dies en els quals no hi ha ningú a l'edifici. 
  • La col·locació de vàlvules termostàtiques als radiadors per poder obrir i tancar automàticament el pas de l'aigua calenta segons la temperatura desitjada. 
  • El canvi dels fluorescents actuals per models de baix consum. 
  • La instal·lació de detectors de presència, amb l'objectiu d'apagar o encendre la il·luminació d'un espai en funció de la presència o no de persones a la zona. 
  • La instal·lació de modelitzadors de consum elèctric que permeten augmentar la eficiència elèctrica localitzant, quantificant i eliminant consums no desitjats originats per causes diverses.
  • La instal·lació de panells d'energia solar fotovoltaica (aquesta mesura només s'aplicarà al Bullidor). 
  • La col·locació d'airejadors a les aixetes que redueixen el cabal d'aigua.

Relacionats

Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Article

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Article

La corporació ha reduït en gairebé 300.000 euros la despesa en electricitat gràcies a l’optimització de la potència contractada, la reclamació de factures i projectes com el 50/50, entre d’altres

Butlletí