L'Ajuntament de Reus oferirà bolquers reutilitzables a les famílies sense recursos

Font: Ajuntament de Reus
28/12/2012 - 00:00

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus conjuntament amb Càritas Parroquial de Reus endeguen el projecte «A Reus, canviem els bolquers», que consisteix en abastir amb bolquers reutilitzables a prop de 120 famílies amb infants i sense recursos de la ciutat.

L'Ajuntament de Reus aporta al projecte un pressupost de 10.000 euros, amb els que es preveu pagar el cost dels bolquers. Les famílies que es podran beneficiar d'aquest projecte seran designades a través del Serveis Socials Municipals.

«A Reus, canviem els bolquers» té una doble finalitat, ja que suposa un estalvi econòmic per a les famílies que els utilitzin, i també té una vessant sostenible i ecològica, ja que amb els bolquers reutilitzables s'evita la generació de residus. Els bolquers que s'utilitzaran són de l'empresa ADZnadons SCP, i es distribuiran entre les famílies a través de la botiga Filigrana de Càritas de la ciutat, per un preu simbòlic. Aquesta botiga de Càritas té com a missió posar en pràctica la cultura del reciclatge per evitar el malbaratament, i el projecte dels bolquers reutilitzables encaixa amb els seus objectius.

Salut, ecologia i estalvi

Cal destacar que els bolquers que es repartiran entre les famílies de Reus són flexibles i impermeables, i estan dissenyats amb teixits naturals, i per tant són més saludables en el contacte amb la pell dels nadons.

Es tracta d'uns bolquers d'aparença molt similar als d'un sol ús, que estan fets interiorment de cotó laminat amb una capa impermeable i transpirable, i a l'exterior un altre teixit que li dóna elasticitat, i que també és impermeable i transpirable.

A més dels beneficis ambientals, i per als nadons, cal destacar que segons un estudi realitzat l'any 2011, l'estalvi que pot suposar l'ús d'aquests bolquers per família i infant durant el període que un nadó utilitza bolquers és de 832 euros. Amb l'ús d'aquests bolquers, cada infant deixa d'utilitzar fins a 5.500 bolquers en dos anys i mig, amb les repercussions ambientals que això suposa.

Aquests bolquers són de l'empresa ADZnadons SCP, de M. Teresa Saperas, creada l'any 2009, i que va quedar finalista dels V Premis Reus 2007-08 a la creació d'empreses de Redessa.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon bolquers.jpg74.58 KB

Relacionats

Notícia
Notícia

Aigües de Reus ja ha adjudicat i iniciarà abans de final de mes unes obres a l’Estació de Bombament d’Aigües Residuals de Villablanca, que han de permetre una important millora de l’eficiència energètica en la xarxa de sanejament

Article

Amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de vuit socis locals i internacionals, posa en marxa el projecte SOULFOOD

Butlletí