L'Ajuntament de Montcada i Reixac aprova l'ordenança reguladora del soroll i les vibracions

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
16/11/2011

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat de forma inicial l'ordenança reguladora del soroll i les vibracions, que concreta els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania respecte a la contaminació acústica.

El text es basa en l'ordenança tipus que van elaborar conjuntament la Diputació de Barcelona i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya després de l'aprovació, el novembre de 2009, d'un decret que adapta la normativa catalana a l'estatal, i en el qual s'estableix que els ajuntaments havien d'adaptar, en el termini de dos anys, les seves ordenances a les normes contra la contaminació acústica.

La nova ordenança pren com a referència el mapa de capacitat acústica, que indica el nivell de soroll que hauria d'admetre cada carrer en funció de la zona de sensibilitat acústica a què pertanyi. Incorpora els preceptes de l'ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic i reguladora de l'ús de la via pública perquè el soroll quedi regulat en una única ordenança, i precisa aspectes jurídics i tècnics, com la classificació de les activitats, la justificació dels aïllaments en les construccions, o els valors mínims d'aïllament al soroll aeri per a les baixes freqüències emès per activitats recreatives.

Els valors límits d'immissió establerts en aquesta ordenança són el mateixos que els que fixa la normativa autonòmica i no només seran aplicables a les noves activitats, sinó també a les ja existents.

Relacionats

Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Acte
14/10/2020 - 09:00
Sant Cugat del Vallès

Butlletí