L'Ajuntament de Barcelona proposa solucions a l'emergència climàtica a la COP25

Font: Ajuntament de Barcelona

11/12/2019 - 08:00
Foto: Concello de Pontevedra

Foto: Concello de Pontevedra

Eloi Badia, regidor d'Emergència climàtica de l'Ajuntament de Barcelona  va ser un dels ponents a la taula de debat que portava per títol 'Les polítiques municipals enfront de la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic'.

Es tracta d'una activitat paral·lela que organitza el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social en l'espai administrat per la Unió Europea, dins de l'Ifema. La intervenció es duia a terme a la tarda d'aquest dissabte.

En aquesta intervenció, va estar acompanyat per la tinent d'alcalde de Madrid, Begoña Villacís; l'alcalde de Valladolid, Óscar Pont; l'Alcalde de Pontevedra, Miguel Anxo Fernández Lores; i Francisco Fonseca, representant a Espanya de la Comissió Europea.

A la conferència, Eloi Badia ha destacat la iniciativa de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona i ha assenyalat: "la posada en marxa de la ZBE ens posa, a Barcelona, al mateix nivell que 250 ciutats europees. Fem tard en la seva implantació, i ara ens cal guanyar temps".


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els espais s'han habilitat sota arbres existents i s'hi ha posat més vegetació, un paviment que redueix la temperatura ambient, bancs de fusta i uns aspersors d'aigua.

Article

En concret, durant el 2020 es van emetre 2,7 milions de tones de CO2, mentre que el 2019 van ser 3,6. D’aquesta quantitat, 330.090 tones corresponen a l’estalvi de consum energètic, tant el domèstic, l’industrial com el comercial i de serveis. Una baixada, no estructural, que ha ajudat a assolir el 42% dels compromisos de reducció fixats per a l’any 2030. Aquestes són unes de les principals dades de l’Informe de l’emergència climàtica a Barcelona 2020.

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Butlletí