L'Ajuntament de Barcelona i Cooltra presenten un servei pioner de lloguer de motos elèctriques

Ajuntament impulsa.cat
17/02/2016 - 19:44

L'Ajuntament de Barcelona i Cooltra, companyia catalana líder en lloguer de scooters a Europa, han presentat eCooltra Motosharing, un servei pioner de lloguer per minuts de scooters elèctrics.Amb una inversió inicial de 1,5 M €, eCooltra Motosharing iniciarà la seva activitat al març amb una flota de 250 motos a la ciutat de Barcelona.

El servei, que incorpora solucions tecnològiques punteres per maximitzar l'experiència d'usuari, centralitza totes les seves operacions mitjançant una aplicació mòbil. L'app permet tant reservar i encendre la moto, com pagar el servei.

El servei funciona amb un sistema de modalitat capital flotant, aparcament lliure, mitjançant el qual es pot tornar la moto en qualsevol aparcament legal dins d'una zona de devolució de 40Km2. Aquesta distància augmentarà a mesura que la flota vagi creixent, fins a poder disposar d'una moto eCooltra cada 150 metres, cobrint pràcticament tota la ciutat de Barcelona.

A més de comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, eCooltra Motosharing també compta amb el suport de Generalitat de Catalunya. Les dues institucions comparteixen la visió de la companyia de transformar la mobilitat urbana a un model més eficient, sostenible i d'acord amb les smart cities del futur.

Exemple de transport sostenible

La flota d'eCooltra Motosharing, totalment elèctrica, incorpora tecnologia de geoposicionament, comunicacions i una unitat lògica - ordinador a bord- que regula el funcionament.

L'aposta de la companyia per oferir un servei innovador no només contempla un desenvolupament tecnològic específic, sinó que també respon al seu fort compromís amb la sostenibilitat i la millora del transport d'última milla. Les previsions apunten que cada moto compartida de eCooltra Motosharing pot fer el servei equivalent de 10 motos convencionals. Aquesta dada implica una major eficiència en la utilització de l'espai públic i suposa que, el total de la flota, permetrà un estalvi d'elevades tones de CO2 a l'any.

Mobilitat urbana smart

El projecte compta des de la seva creació amb la participació d'agents de referència en l'automoció, la innovació i el desenvolupament smart de solucions de mobilitat urbana. Cooltra treballa en coordinació amb Ceiia, centre tecnològic portuguès especialitzat en aeronàutica, automoció i mobilitat que equipa l'electrònica del vehicle i s'encarrega del desenvolupament de l'App. Els scooters de la flota són del fabricant alemany GOVECS, especialitzat en el desenvolupament, producció i distribució de vehicles elèctrics i proveïdor majoritari de motocicletes elèctriques per al servei de lloguer d’ eCooltra. La firma suïssa ElectricFeel, especialitzada en la planificació i la gestió de la mobilitat a demanda, ha liderat el desenvolupament de la plataforma per a la gestió del motosharing. Finalment, la direcció tècnica del projecte recau en Nektria, empresa catalana especialitzada en solucions per a l'última milla.

Expansió internacional

Després del llançament del servei a Barcelona, Cooltra preveu ampliar les flotes i arribar a altres capitals d'Europa i dels Estats Units. Al llarg de 2016, eCooltra Motosharing entrarà a Madrid, Milà i París amb 250 motos a cada ciutat. De forma progressiva el servei arribarà a capitals com Londres, Amsterdam i Berlín, implicant una inversió total de 20 milions d'euros.

Des que va néixer el 2006, Cooltra ha viscut una important expansió en pocs anys, passant de llogar 50 scooters mitjançant una sola oficina a Barcelona a comptar amb una flota de 4.500 motocicletes (500 elèctriques), 11 delegacions pròpies a Espanya, 2 a Itàlia, 2 a França i 1 a Brasil, més de 100 punts de lloguer al sud d'Europa i una plantilla que arriba als 80 empleats

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí