L’Ajuntament de Barcelona avança el pla de refugis climàtics per l’onada de calor

L’activació dels refugis climàtics estava prevista per al 15 de juny, però el consistori l'ha avançada dos dies per fer front a les altes temperatures

Font: Betevé

15/06/2022 - 09:09

L’arribada de la primera onada de calor de l’any ha avançat dos dies l’activació del pla de refugis climàtics de l’Ajuntament de Barcelona, prevista per al dia 15 de juny. Són parcs amb ombra i equipaments com museus o biblioteques que ofereixen confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania. Segons fonts municipals, la calor ocasiona 150 morts anuals. Per això, la iniciativa ve acompanyada d’una campanya d’informació destinada als col·lectius vulnerables.

Fa dos anys que la xarxa de refugis climàtics es posa a disposició de la ciutadania i estarà activa fins al 15 de setembre. En total són 197 espais, 42 més que l’any passat. Estan senyalitzats perquè la ciutadania pugui identificar-los. Majoritàriament, es tracta d’equipaments municipals accessibles, segurs i que disposen de fonts d’aigua i seients, que mantindran els seus usos però que també podran ser utilitzats pels veïns combatre les altes temperatures.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Relacionats

Notícia

74 espais habilitats per refugiar-se de la calor a diversos municipis metropolitans.

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Butlletí