L'Aeroport de Barcelona-el Prat s'adapta per afavorir l'estalvi energètic

21/06/2011 - 00:00

L'Aeroport de Barcelona-El Prat ha adaptat les seves instal·lacions amb nous criteris d‘eficiència que afavoreixen l'estalvi energètic i redueixen les emissions de CO2 i el consum d'aigua. Per estalviar consum elèctric, s'ha programat el sistema de control d'il·luminació adaptant-lo als horaris d'operacions, de manera que es reduirà el nivell de llum a determinades zones quan no hi hagin embarcaments i desembarcaments. Amb l'aplicació d'aquesta mesura es preveu estalviar 216.000 kWh/any, el que equivaldria al consum d'energia elèctrica de 240 habitatges de 100 m2 en un any.

Per una altra banda, s'ha regulat el control de climatització per complir amb la llei que estableix que la temperatura de l‘aire en recintes refrigerats no ha de ser inferior a 26ºC, sempre i quan la generació de fred per part del sistema de refrigeració impliqui consum d'energia convencional. Es preveu que aquesta mesura suposarà una disminució de 32 tones anuals d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

Per a que els usuaris de l'aeroport puguin consultar la temperatura i la humitat relativa, s'han incorporat aquestes dades a les pantalles d'informació distribuïdes per les terminals.

Finalment, l'aeroport també ha posat en marxa una nova planta d'osmosi inversa per al subministrament d'aigua al sistema de refrigeració de la Central Elèctrica. En aquesta central es produeix l'aigua freda necessària per a la refrigeració de la Terminal T1. Amb la millora de la qualitat de l'aigua, el sistema de producció serà més eficient, amb la qual cosa s'estima un estalvi anual d'aigua de 28.000 m3, equivalent al consum de 140 famílies en un any.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí