L'Aeroport de Barcelona-el Prat s'adapta per afavorir l'estalvi energètic

21/06/2011

L'Aeroport de Barcelona-El Prat ha adaptat les seves instal·lacions amb nous criteris d‘eficiència que afavoreixen l'estalvi energètic i redueixen les emissions de CO2 i el consum d'aigua. Per estalviar consum elèctric, s'ha programat el sistema de control d'il·luminació adaptant-lo als horaris d'operacions, de manera que es reduirà el nivell de llum a determinades zones quan no hi hagin embarcaments i desembarcaments. Amb l'aplicació d'aquesta mesura es preveu estalviar 216.000 kWh/any, el que equivaldria al consum d'energia elèctrica de 240 habitatges de 100 m2 en un any.

Per una altra banda, s'ha regulat el control de climatització per complir amb la llei que estableix que la temperatura de l‘aire en recintes refrigerats no ha de ser inferior a 26ºC, sempre i quan la generació de fred per part del sistema de refrigeració impliqui consum d'energia convencional. Es preveu que aquesta mesura suposarà una disminució de 32 tones anuals d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

Per a que els usuaris de l'aeroport puguin consultar la temperatura i la humitat relativa, s'han incorporat aquestes dades a les pantalles d'informació distribuïdes per les terminals.

Finalment, l'aeroport també ha posat en marxa una nova planta d'osmosi inversa per al subministrament d'aigua al sistema de refrigeració de la Central Elèctrica. En aquesta central es produeix l'aigua freda necessària per a la refrigeració de la Terminal T1. Amb la millora de la qualitat de l'aigua, el sistema de producció serà més eficient, amb la qual cosa s'estima un estalvi anual d'aigua de 28.000 m3, equivalent al consum de 140 famílies en un any.

Relacionats

Notícia

En el marc de les propostes de servei comunitari i dins el  projecte Alumnes Gestors del Territori, l'Ajuntament del Prat durant els darrers cursos escolars s'ha ofert  que l'alumnat  conegui i participi activament en la gestió d’alguns espais naturals.

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
05/12/2019
Alberg Centre Esplai. Riu Anoia, 42. El Prat de Llobregat

Butlletí