L'ACA neteja abocaments il·legals a la llera del Besòs

La Generalitat extremarà la vigilància en la zona per tal d'evitar més abocaments
Font: Aj. Montcada
22/04/2010 - 00:00

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està portant a terme treballs de neteja al marge esquerre del riu Besòs, en el tram comprès entre Mollet i Montcada i Reixac, per retirar la runa i restes d'obra abocades il·legalment. Es tracta de residus dipositats de manera clandestina i reiterada per camions no identificats.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Eva Gonzalo, ha lamentat una pràctica que es ve produint repetidament tant a la llera del Besòs com en altres punts del terme municipal. "L'accés a la llera del Besòs és força senzill per als camions, que hi aboquen tota mena de residus. És un problema que patim des de fa molt temps en diversos punts aïllats del municipi, i que venim denunciant de forma reiterada. Malgrat que hem incrementat la vigilància, és molt difícil evitar-ho, així com sancionar els infractors". L'any passat, l'ajuntament ja va assumir la neteja d'abocaments al Besòs, que van suposar una despesa econòmica important.
Segons informa la Generalitat de Catalunya, s'extremarà la vigilància en la zona del Besòs, amb la col·laboració dels Agents Rurals i les forces policials, per tal d'evitar que la situació es torni a produir. També es requerirà a l'empresa responsable de les obres del tren d'alta velocitat que extremi les precaucions, posi vigilància en els punts més conflictius i que col·loqui impediments físics per tal que els camions no puguin accedir a la zona de domini públic hidràulic.

Relacionats

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Butlletí