La Universitat d’Estiu Mercabarna girarà al voltant del malbaratament alimentari

La Universitat d'Estiu de Mercabarna presentarà iniciatives que minimitzen els residus alimentaris a la cadena agroalimentària.

Font: Mercabarna

12/06/2019 - 14:02

De l'1 al 3 de juliol, Mercabarna es convertirà en un fòrum de debat i de transferència de coneixement entre professionals i el món acadèmic. Serà en el marc de la Universitat d'Estiu que en aquesta segona edició girarà al voltant del malbaratament d'aliments.

La segona edició de la Universitat d’Estiu Mercabarna girarà al voltant del malbaratament alimentari, abordat des d’un punt de vista integral, és a dir, posant el focus a cada graó de la cadena alimentària; des dels productors, majoristes, detallistes i restauradors fins als consumidors. A l’hora permetrà conèixer diferents iniciatives innovadores que aposten per maximitzar l’aprofitament dels aliments tan a nivell  internacional com nacional.

De l’1 al 3 de juliol, la Universitat d’Estiu de Mercabarna comptarà amb la presència d’un conjunt de ponents del més alt nivell format per docents, investigadors i professionals del sector agroalimentari en actiu que oferiran una visió pràctica sobre els principals reptes de la lluita contra el malbaratament d’aliments.  Entre d’altres, comptarem amb la presència de la responsable de desenvolupament empresarial de l’Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), Rosa S. Rolle; el cap de prevenció de l’Agencia de Residus de Catalunya, Alfred Vara; el project manager de 5G del Mobile World Capital, Xavier Jofre; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; el coordinador territorial de la Catalunya Central d’Unió de Pagesos; Carles Mencos; el cap de mercats de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Genís Arnàs i la cap del servei de Planificació, Auditoria, i Avaluació del Risc de l’Agencia Catalana de Seguretat Alimentaria, ACSA, Mª Victoria Castell.

La Universitat d’Estiu es dirigeix tan a universitaris en els darrers anys d’estudi com a professionals del sector i compta amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (ESAB-UPC).

La Universitat d’Estiu va néixer fa un any amb la voluntat d’esdevenir un espai de trobada entre empresaris del sector de l’alimentació, universitaris i equips d’investigació, per promoure la cooperació, la transferència de coneixement i el networking entre els participants.


 

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Article

Aquesta setmana s'ha commemorat que han passat 25 anys des de l’entrada de la primera tona a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), de la que s’obtenia un compost que es valoritzava a l’agricultura i jardineria.

Butlletí