La Universitat d’Estiu Mercabarna girarà al voltant del malbaratament alimentari

La Universitat d'Estiu de Mercabarna presentarà iniciatives que minimitzen els residus alimentaris a la cadena agroalimentària.

Font: Mercabarna

12/06/2019 - 14:02

De l'1 al 3 de juliol, Mercabarna es convertirà en un fòrum de debat i de transferència de coneixement entre professionals i el món acadèmic. Serà en el marc de la Universitat d'Estiu que en aquesta segona edició girarà al voltant del malbaratament d'aliments.

La segona edició de la Universitat d’Estiu Mercabarna girarà al voltant del malbaratament alimentari, abordat des d’un punt de vista integral, és a dir, posant el focus a cada graó de la cadena alimentària; des dels productors, majoristes, detallistes i restauradors fins als consumidors. A l’hora permetrà conèixer diferents iniciatives innovadores que aposten per maximitzar l’aprofitament dels aliments tan a nivell  internacional com nacional.

De l’1 al 3 de juliol, la Universitat d’Estiu de Mercabarna comptarà amb la presència d’un conjunt de ponents del més alt nivell format per docents, investigadors i professionals del sector agroalimentari en actiu que oferiran una visió pràctica sobre els principals reptes de la lluita contra el malbaratament d’aliments.  Entre d’altres, comptarem amb la presència de la responsable de desenvolupament empresarial de l’Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), Rosa S. Rolle; el cap de prevenció de l’Agencia de Residus de Catalunya, Alfred Vara; el project manager de 5G del Mobile World Capital, Xavier Jofre; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; el coordinador territorial de la Catalunya Central d’Unió de Pagesos; Carles Mencos; el cap de mercats de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Genís Arnàs i la cap del servei de Planificació, Auditoria, i Avaluació del Risc de l’Agencia Catalana de Seguretat Alimentaria, ACSA, Mª Victoria Castell.

La Universitat d’Estiu es dirigeix tan a universitaris en els darrers anys d’estudi com a professionals del sector i compta amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (ESAB-UPC).

La Universitat d’Estiu va néixer fa un any amb la voluntat d’esdevenir un espai de trobada entre empresaris del sector de l’alimentació, universitaris i equips d’investigació, per promoure la cooperació, la transferència de coneixement i el networking entre els participants.


 

Relacionats

Article

Durant el passat mes de maig, l’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), va impulsar una campanya en el marc del projecte ‘Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho’ per evitar el malbaratament alimentari als bars i restaurants del municipi.

Acte
09/05/2019
Disseny Hub Barcelona

Butlletí