La Universitat d’Estiu Mercabarna girarà al voltant del malbaratament alimentari

La Universitat d'Estiu de Mercabarna presentarà iniciatives que minimitzen els residus alimentaris a la cadena agroalimentària.

Font: Mercabarna

12/06/2019 - 14:02

De l'1 al 3 de juliol, Mercabarna es convertirà en un fòrum de debat i de transferència de coneixement entre professionals i el món acadèmic. Serà en el marc de la Universitat d'Estiu que en aquesta segona edició girarà al voltant del malbaratament d'aliments.

La segona edició de la Universitat d’Estiu Mercabarna girarà al voltant del malbaratament alimentari, abordat des d’un punt de vista integral, és a dir, posant el focus a cada graó de la cadena alimentària; des dels productors, majoristes, detallistes i restauradors fins als consumidors. A l’hora permetrà conèixer diferents iniciatives innovadores que aposten per maximitzar l’aprofitament dels aliments tan a nivell  internacional com nacional.

De l’1 al 3 de juliol, la Universitat d’Estiu de Mercabarna comptarà amb la presència d’un conjunt de ponents del més alt nivell format per docents, investigadors i professionals del sector agroalimentari en actiu que oferiran una visió pràctica sobre els principals reptes de la lluita contra el malbaratament d’aliments.  Entre d’altres, comptarem amb la presència de la responsable de desenvolupament empresarial de l’Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), Rosa S. Rolle; el cap de prevenció de l’Agencia de Residus de Catalunya, Alfred Vara; el project manager de 5G del Mobile World Capital, Xavier Jofre; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; el coordinador territorial de la Catalunya Central d’Unió de Pagesos; Carles Mencos; el cap de mercats de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Genís Arnàs i la cap del servei de Planificació, Auditoria, i Avaluació del Risc de l’Agencia Catalana de Seguretat Alimentaria, ACSA, Mª Victoria Castell.

La Universitat d’Estiu es dirigeix tan a universitaris en els darrers anys d’estudi com a professionals del sector i compta amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (ESAB-UPC).

La Universitat d’Estiu va néixer fa un any amb la voluntat d’esdevenir un espai de trobada entre empresaris del sector de l’alimentació, universitaris i equips d’investigació, per promoure la cooperació, la transferència de coneixement i el networking entre els participants.


 

Relacionats

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Article

Els Premis Mercabarna-Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari estan concebuts per promoure i reconèixer les iniciatives que es duen a terme per lluitar contra el malbaratament alimentari en l'esglaó de la producció i de la distribució de la cadena alimentària.

Butlletí