La superfície cremada aquest estiu a Barcelona és la més baixa dels últims deu anys

Font: Diputació de Barcelona
31/08/2011 - 00:00

Segons l'informe del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, tot i que el nombre d'incendis de la segona quinzena d'agost és lleugerament  superior a la mitjana (11,7 incendis), el nombre total acumulat durant aquesta campanya 2011 és inferior a la mitjana dels últims 10 anys. De la mateixa manera que la resta de quinzenes, la superfície cremada en incendis forestals s'ha mantingut per sota de la mitjana de l'últim decenni (13 ha), resultant el total acumulat d'aquesta campanya el més baix dels últims 10 anys.

Durant la segona quinzena d'agost hi ha hagut 19 incendis de vegetació, 16 forestals, amb 2,6 hectàrees afectades, i s'ha informat a 7.416 persones. Això suposa que les dades acumulades a aquestes alçades de l'any són de 94 incendis de vegetació, 73 dels quals forestals, amb 23,2 hectàrees afectades i 44.910 persones informades.

Quant a incidències, s'han registrat 36 de dissuasió d'infraccions a la reglamentació contra incendis (248 a la campanya fins ara); 1 (7) de dissuasió d'infraccions sobre el medi ambient; 28 (354) de detecció de punts de risc; 2 (6) en les quals s'ha prestat ajut a ciutadans; 7 (170) de detecció d'agressions al medi ambient, i 0 (20) d'incendi urbà / industrial.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals, posa en funcionament cada estiu el  Pla d'Informació i Vigilància (PVI)  en col·laboració amb 243 ajuntaments i 117 ADF i Federacions d'ADF de Barcelona.

El PVI té com a objectius principals evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població, establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal, detectar els incendis forestals el més ràpid possible i col·laborar amb els dispositius de prevenció i d'extinció d'altres institucions.

Per assolir aquests objectius, el PVI fomenta la participació de la societat en la prevenció dels incendis forestals, cobrint el màxim territori forestal a través d'una vigilància mòbil, present i activa en les zones de més risc.

Aquesta temporada la campanya ha durat del 15 de juny al 30 d'agost.

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí