La Seu d'Urgell escalfarà amb biomassa local el Centre Cultural les Monges

Font: Regio7
10/06/2016 - 08:42

L'Ajuntament instal·larà una caldera al nucli antic que també donarà servei a l'escola Pau Claris.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit instal·lar una central tèrmica de biomassa i distribució d'aigua calenta per a la calefacció del Centre Cultural les Monges i l'escola Plau Claris.

Per aquest motiu demanarà una ajuda a la Diputació de Lleida a través del programa Forest4local, que forma part del pla global de fons europeus. 
La caldera d'estella que s'instal·larà suposarà una inversió de 400.000 euros, dels quals el consistori n'haurà d'aportar el 25%. De la resta de la inversió, el 50% es gestionarà a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el 25% anirà a càrrec de la Diputació.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Mireia Font, ha argumentat que "apostar per finançament europeu per als projectes de ciutat és una qüestió vital ara mateix per a aquest Ajuntament". Font ha afegit que "atès que ens trobem a l'inici d'un període de programació europeu, cal treballar per poder accedir-hi i millorar així aspectes mediambientals, patrimonials o de foment turístic de la Seu".

El Centre Cultural les Monges és al nucli antic de la capital urgellenca i aplega bona part de les activitats de formació i oci dels veïns i entitats. Hi tenen la seu l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Escola Municipal de Música. La instal·lació del nou sistema de calefacció amb biomassa dotarà els dos edificis públics d'una energia sostenible de combustible local.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Servei comarcal de biomassa forestal al Vallès Occidental engegat ara fa dos anys, el juliol de 2018. Des de llavors el servei ha mobilitzat 3.299,44 tones de fusta i ha subministrat 1.563,80 tones d’estella que equivalen al subministrament d’aproximadament més de 5 M de kW d’energia tèrmica. Amb tot, el Centre Logístic de Biomassa es troba ja per sobre del 50% de la seva capacitat de producció i comença una nova fase d’activitat amb noves adhesions al servei i un nou acord per la mobilització de 15.000 tones anuals de fusta.

Notícia

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya i el CREAF signen un conveni de col·laboració per tal de promoure la recerca i la innovació en la gestió forestal sostenible, amb la finalitat d’aconseguir un equilibri entre l’extracció de biomassa forestal,el desenvolupament òptim i la conservació dels valors naturals de les masses forestals.

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Butlletí