La Seu d'Urgell escalfarà amb biomassa local el Centre Cultural les Monges

Font: Regio7
10/06/2016 - 08:42

L'Ajuntament instal·larà una caldera al nucli antic que també donarà servei a l'escola Pau Claris.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit instal·lar una central tèrmica de biomassa i distribució d'aigua calenta per a la calefacció del Centre Cultural les Monges i l'escola Plau Claris.

Per aquest motiu demanarà una ajuda a la Diputació de Lleida a través del programa Forest4local, que forma part del pla global de fons europeus. 
La caldera d'estella que s'instal·larà suposarà una inversió de 400.000 euros, dels quals el consistori n'haurà d'aportar el 25%. De la resta de la inversió, el 50% es gestionarà a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el 25% anirà a càrrec de la Diputació.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Mireia Font, ha argumentat que "apostar per finançament europeu per als projectes de ciutat és una qüestió vital ara mateix per a aquest Ajuntament". Font ha afegit que "atès que ens trobem a l'inici d'un període de programació europeu, cal treballar per poder accedir-hi i millorar així aspectes mediambientals, patrimonials o de foment turístic de la Seu".

El Centre Cultural les Monges és al nucli antic de la capital urgellenca i aplega bona part de les activitats de formació i oci dels veïns i entitats. Hi tenen la seu l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Escola Municipal de Música. La instal·lació del nou sistema de calefacció amb biomassa dotarà els dos edificis públics d'una energia sostenible de combustible local.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Amb el nou centre de calor de biomassa que s'està construint al costat de l'Ajuntament de Begues, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per aquest combustible natural.

Notícia

S'ha aprovat el projecte de creació de 39 nous horts socials que s’ubicaran a la partida de Sant Ermengol del municipi urgellenc, a tocar de la nova zona d’autocaravanes, en un terreny llogat a llarg termini a la família Pallarès.

Article

L’objectiu és impulsar la bioeconomia donant a conèixer les oportunitats que ofereix la gestió del bosc al Penedès-Garraf.

Butlletí