La Seu d'Urgell escalfarà amb biomassa local el Centre Cultural les Monges

Font: Regio7
10/06/2016 - 08:42

L'Ajuntament instal·larà una caldera al nucli antic que també donarà servei a l'escola Pau Claris.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit instal·lar una central tèrmica de biomassa i distribució d'aigua calenta per a la calefacció del Centre Cultural les Monges i l'escola Plau Claris.

Per aquest motiu demanarà una ajuda a la Diputació de Lleida a través del programa Forest4local, que forma part del pla global de fons europeus. 
La caldera d'estella que s'instal·larà suposarà una inversió de 400.000 euros, dels quals el consistori n'haurà d'aportar el 25%. De la resta de la inversió, el 50% es gestionarà a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el 25% anirà a càrrec de la Diputació.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Mireia Font, ha argumentat que "apostar per finançament europeu per als projectes de ciutat és una qüestió vital ara mateix per a aquest Ajuntament". Font ha afegit que "atès que ens trobem a l'inici d'un període de programació europeu, cal treballar per poder accedir-hi i millorar així aspectes mediambientals, patrimonials o de foment turístic de la Seu".

El Centre Cultural les Monges és al nucli antic de la capital urgellenca i aplega bona part de les activitats de formació i oci dels veïns i entitats. Hi tenen la seu l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Escola Municipal de Música. La instal·lació del nou sistema de calefacció amb biomassa dotarà els dos edificis públics d'una energia sostenible de combustible local.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els 39 expenedors de bosses de recollida d’excrements canins que hi ha en les diferents places de la Seu d’Urgell oferiran a partir d’ara bosses fabricades amb plàstic reciclat. 

Article

La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix en la gestió forestal, dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en el cost del combustible.

Notícia

L'AMB instal·la tres calderes de biomassa que escalfaran l'aigua i calefactaran una escola, una comissaria local, un complex escolar i esportiu i altres edificis municipals. La inversió, d'1,1 milions d'euros, s'integra en el Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Butlletí