La recollida selectiva a Parets va augmentar un 4% durant l'any 2008

La quantitat de residus generats per habitant ha disminuït lleugerament i se situa en 1,30 kg per habitant i dia
Font: Aj. Parets
29/04/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La recollida selectiva durant l'any 2008 a Parets ha estat de l'ordre del 30% dels residus generats, un 4% més respecte a l'any 2007. Així es desprèn de l'informe elaborat pels Serveis d'Espais Verds i Urbans de l'ajuntament de Parets del Vallès que deixà palès un augment de la tendència en els hàbits de reciclatge en aquest municipi.

Segons informa el consistori, l'evolució ha estat positiva en les quatre fraccions de reciclatge: la recollida de matèria orgànica ha estat de 701 tones, un 16% més respecte a l'any 2007; la de vidre ha estat de 203 tones (un 17% més); la recollida selectiva d'envasos ha estat de 150 tones (17% més); i, finalment, la recollida de paper i cartró ha augmentat un 11%, amb un total de 415 tones.

L'evolució de la fracció restant (RMO) és una de les dades més positives de l'informe, ja que, malgrat l'augment de la població, la quantitat de residus de rebuig que s'ha recollit ha baixat un 3,5%, senyal inequívoc de l'increment del reciclatge.

D'altra banda, el volum de residus recollits a la deixalleria municipal ha estat de 905 tones, que suposa un 15% d'augment. La posada en marxa de la targeta de la deixalleria, que preveu un descompte en la taxa mediambiental, ha fet créixer notablement els usuaris, que han arribat als 9.808, un 35% més que l'any anterior.

L'informe conclou assenyalant un augment de la població d'un 2,36% respecte al 2007 mentre que la quantitat de residus generats l'any passat tan sols va créixer un 1,45%. D'acord amb aquestes xifres, la quantitat de residus generats per habitant ha disminuït lleugerament i se situa en 1,30 kg per habitant i dia l'any 2008.

El consistori té previst continuar treballant per mantenir la tendència a l'alça en els hàbits de reciclatge de la població. En aquest sentit, es pretén assolir, l'any 2010, el 38% de recollida selectiva respecte al total de residus generats i disminuir fins a 5.700 tones la fracció resta (RMO), entre d'altres objectius.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

Notícia

L'Ajuntament de Parets ha iniciat una campanya informativa amb l'objectiu de fomentar el reciclatge entre la població. A més del repartiment de contenidors per a la recollida selectiva de papers i envasos en les diferents escoles i instituts del municipi, s'ha editat un imprès que reflecteix la realitat dels hàbits que cal potenciar per conscienciar la població sobre aquest problema, i que tothom col·labori en la millora del canvi climàtic.

Article

Bosc de la vida - Setmana Europea de Prevenció de Residus from Ajuntament de Parets del Vallès on Vimeo.

El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes de les escoles de Parets del Vallès i que s'ha celebrat durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Butlletí