La recollida selectiva a Parets va augmentar un 4% durant l'any 2008

La quantitat de residus generats per habitant ha disminuït lleugerament i se situa en 1,30 kg per habitant i dia
Font: Aj. Parets
29/04/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La recollida selectiva durant l'any 2008 a Parets ha estat de l'ordre del 30% dels residus generats, un 4% més respecte a l'any 2007. Així es desprèn de l'informe elaborat pels Serveis d'Espais Verds i Urbans de l'ajuntament de Parets del Vallès que deixà palès un augment de la tendència en els hàbits de reciclatge en aquest municipi.

Segons informa el consistori, l'evolució ha estat positiva en les quatre fraccions de reciclatge: la recollida de matèria orgànica ha estat de 701 tones, un 16% més respecte a l'any 2007; la de vidre ha estat de 203 tones (un 17% més); la recollida selectiva d'envasos ha estat de 150 tones (17% més); i, finalment, la recollida de paper i cartró ha augmentat un 11%, amb un total de 415 tones.

L'evolució de la fracció restant (RMO) és una de les dades més positives de l'informe, ja que, malgrat l'augment de la població, la quantitat de residus de rebuig que s'ha recollit ha baixat un 3,5%, senyal inequívoc de l'increment del reciclatge.

D'altra banda, el volum de residus recollits a la deixalleria municipal ha estat de 905 tones, que suposa un 15% d'augment. La posada en marxa de la targeta de la deixalleria, que preveu un descompte en la taxa mediambiental, ha fet créixer notablement els usuaris, que han arribat als 9.808, un 35% més que l'any anterior.

L'informe conclou assenyalant un augment de la població d'un 2,36% respecte al 2007 mentre que la quantitat de residus generats l'any passat tan sols va créixer un 1,45%. D'acord amb aquestes xifres, la quantitat de residus generats per habitant ha disminuït lleugerament i se situa en 1,30 kg per habitant i dia l'any 2008.

El consistori té previst continuar treballant per mantenir la tendència a l'alça en els hàbits de reciclatge de la població. En aquest sentit, es pretén assolir, l'any 2010, el 38% de recollida selectiva respecte al total de residus generats i disminuir fins a 5.700 tones la fracció resta (RMO), entre d'altres objectius.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El bus exprés de la vall del Tenes guanya la cursa al cotxe. Les persones que han fet el recorregut amb l’e7 han arribat 21 minuts abans
Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana posen en marxa la campanya 'Aquí no llencem res!' amb la voluntat de conscienciar a la població sobre la importància de la separació de residus i, d’aquesta manera, millorar el percentatge de triatge que es realitza a les nostres llars. La campanya es va iniciar ahir dimarts i durarà fins aquest divendres.

Notícia
El Consorci té com a finalitat de realitzar la creació, gestió i prestació de forma unificada de serveis i activitats d’interès comú en matèria de residus a la comarca.

Butlletí