La Diputació de Barcelona s'adhereix a 'L'Hora del Planeta'

Entre dos quarts de nou i dos quarts de deu d'avui dissabte apagarà els llums dels seu edificis corporatius
Font: DiBa
28/03/2009 - 00:00

La Diputació de Barcelona seguirà aquest vespre, entre dos quarts de nou i dos quarts de deu, la convocatòria promoguda per WWF/Adena d'apagar els llums dels seu edificis corporatius tret d'aquells que estan destinats a activitats assistencials.

Així doncs, els edificis de Can Serra, el recinte de l'Escola Industrial, l'edifici del carrer Còrsega o les oficines del recinte de la Maternitat, es quedaran durant una hora a les fosques per mostrar la necessitat de la lluita contra el canvi climàtic i l'estalvi d'energia, alhora de servir d'oportunitat per reflexionar sobre els nostres hàbits en el consum energètic.

L'Hora del Planeta és una iniciativa a escala mundial que l'any passat va tenir un important seguiment arreu del món. Més de 50 milions de persones van apagar els llums en 400 ciutats de 35 països.

Cal remarcar però que, des de fa més d'un any, la Diputació de Barcelona està portant a terme la implantació del Pla d'Optimització de Recursos (POR) a totes les dependències de la Corporació. Bàsicament, es tracta d'introduir canvis en alguns hàbits entre els treballadors que contribueixin a una eficiència en la utilització de determinats productes. Els àmbits més desenvolupats estan posats en conceptes com ara el reciclatge i la generació de menys residus, la racionalització de consums d'aigua i energia o la millora en la comunicació utilitzant les noves tecnologies.

Exemples significatius en són: el reciclatge del paper, els CD's, les piles o els olis dels vehicles corporatius, passant per mesures de reducció i estalvi en consums d'aigua o d'energia, però també per l'eliminació progressiva de determinats productes d'un sol ús, com poden ser els gots de plàstic o el paper per eixugar-se les mans als lavabos.

A més, la Diputació de Barcelona lidera a la província el Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic, una ambiciosa iniciativa en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables per al 2020, a la qual ja s'hi ha adherit més de 300 municipis de països de la Unió Europea dels quals 76 són de Barcelona i que, gràcies al suport de la Diputació, ja estan treballant en l'elaboració del seu Pla d'acció d'energia sostenible.

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Acte

Butlletí