La dessalinitzadora del Prat, premiada amb un Global Water Awards 2010

Aquesta planta és la més gran d'Europa destinada al subministrament urbà
Font: Aj. El Prat
03/05/2010

La dessalinitzadora metropolitana del Llobregat, situada al Prat de Llobregat, ha estat considerada com la millor planta del món de les seves característiques, en rebre un dels Global Water Awards 2010. Aquesta dessalinitzadora és la més gran d'Europa destinada al subministrament urbà i, amb aquest premi, ha estat considerada millor que les de Hadera (Israel), Shoaiba Ro (Arabia Saudita) i Tianjin Dagang (Xina).

El premi, lliurat en una cerimònia celebrada a París i presidida per la reina Noor de Jordània, representa el més pretigiós reconeixement que es pot atorgar internacionalment en el sector de l'aigua.

La dessalinitzadora del Llobregat és propietat de l'empresa pública de la Generalitat Aigües Ter-Llobregat, i fou inaugurada el juliol de 2009. Té una capacitat màxima de producció de fins a 60 hectòmetres cúbics anuals.

--
Notícia relacionada...
La nova planta dessalinitzadora del Prat ja està a punt

Relacionats

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Notícia

El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Notícia

L'Associació de Municipis i Entitats per la Gestió de l'Aigua, de la qual El Prat ostenta la vicepresidència, ha aprovat un manifest on s'insta a l'Àrea Metropolitana de Barcelona a impulsar una gestió pública d'aquest bé amb criteris d'eficiència, sostenibilitat, participació i transparència.

Butlletí