La depuradora de Sabadell Riu Sec comptarà amb un nou sistema per reduir el consum energètic

07/10/2022 - 13:02

L’EDAR de Riu Sec funciona amb bioreactors de membranes, una tecnologia que combina el procés de filtració (amb membranes) amb el tractament biològic (amb microorganismes). Es tracta d’un mètode molt eficaç per eliminar contaminants, però que consumeix molta energia.

Ara, però, la depuradora comptarà amb el nou sistema de control intel·ligent “Fuzzy-SmartAirMBR”. Aquesta solució ha estat dissenyada per la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu d’optimitzar la quantitat d’aire necessària per mantenir netes les membranes. Això permetrà, doncs, que el procés de tractament d’aigua sigui més eficient i sostenible.

 

Transició ecològica a les depuradores

Les depuradores de Riu Sec i Riu Ripoll, dues de les plantes de sanejament de les aigües residuals més grans del país, s’estan convertint en referents de l’economia circular i valorització de residus. Un dels grans projectes de ciutat és el Biotop, impulsat per l’Ajuntament i Aigües de Sabadell amb l’objectiu de descarbonitzar l’activitat del cicle de l’aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat.


 

Relacionats

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Notícia

Un projecte per produir un milió de metres cúbics d'aigua regenerada per abastir Sant Cugat, Cerdanyola i la Universitat Autònoma

Article

Recooperem, una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus, amb l'objectiu de donar una oportunitat als aliments, especialment a tots aquells aliments cuinats que són saludables i que són de qualitat. És una iniciativa d'acció social i de cohesió social ja que busca redistribuir i reintroduir nous aliments per a que es consumeixin entre la ciutadania, especialment entre aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica.

Butlletí