La depuradora de Sabadell Riu Sec comptarà amb un nou sistema per reduir el consum energètic

07/10/2022 - 13:02

L’EDAR de Riu Sec funciona amb bioreactors de membranes, una tecnologia que combina el procés de filtració (amb membranes) amb el tractament biològic (amb microorganismes). Es tracta d’un mètode molt eficaç per eliminar contaminants, però que consumeix molta energia.

Ara, però, la depuradora comptarà amb el nou sistema de control intel·ligent “Fuzzy-SmartAirMBR”. Aquesta solució ha estat dissenyada per la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu d’optimitzar la quantitat d’aire necessària per mantenir netes les membranes. Això permetrà, doncs, que el procés de tractament d’aigua sigui més eficient i sostenible.

 

Transició ecològica a les depuradores

Les depuradores de Riu Sec i Riu Ripoll, dues de les plantes de sanejament de les aigües residuals més grans del país, s’estan convertint en referents de l’economia circular i valorització de residus. Un dels grans projectes de ciutat és el Biotop, impulsat per l’Ajuntament i Aigües de Sabadell amb l’objectiu de descarbonitzar l’activitat del cicle de l’aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat.


 

Relacionats

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Notícia

Sabadell distribuirà aigua regenerada i freàtica equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un any.

Notícia

El consum municipal d’aigua s’ha reduït prop d’un 34% en un any

Butlletí