D'on no n'hi ha no en raja

Font: Consell Comarcal del Vallès Occidental

17/02/2024 - 11:24

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

El Consell Comarcal i els municipis del Vallès Occidental inicien una campanya de sensibilització a la ciutadania per seguir fomentant l’estalvi d’aigua, de forma coordinada entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els municipis de la comarca.

L’acció vol donar consells a la ciutadania per poder seguir fomentant l’estalvi d’aigua a les llars amb petits gestos. A més també es busca donar un missatge que pugui sensibilitzar la població sobre l’actual estat de sequera i les seves conseqüències.

Tots els materials de la campanya es poden descarregar al nou espai web sobre la sequera que es pot trobar al portal del Consell Comarcal del Vallès Occidental:

En aquest espai web també s’hi pot consultar el visor de dades que ha elaborat l’Observatori Comarcal per fer seguiment de la situació a la comarca.

 

 

Declaració del Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental sobre la situació d’emergència per sequera a Catalunya

Per altra banda, el Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental ha aprovat una Declaració sobre la situació d'emergència per sequera a Catalunya.

La declaració es demana a la Generalitat de Catalunya que s’afrontin de manera urgent les inversions necessàries per garantir el subministrament d’aigua a tota Catalunya, augmentant de forma exponencial l’obtenció d’aigua per mitjà de dessaladores i la regeneració. També que continuï l’ampliació de noves línies de subvencions als ens locals per executar obres per augmentar la capacitat d’ús de xarxes d’aigua regenerada, l’optimització de la xarxa municipal de subministrament, i el control i reparació de les canonades garantint una gestió ràpida i àgil.

En segon lloc, sol·licita a la resta d’institucions competents la seva implicació per donar solució amb la màxima diligència a la problemàtica de la sequera.

I demana al Govern de la Generalitat un diàleg imminent i una actuació coordinada i consensuada amb els ens locals per a poder definir les restriccions i previsions d’actuació de les fases Emergència 2 i 3. I que es tingui en compte les peculiaritats dels diferents territoris i de la seva realitat sòcio-econòmica a l’hora de plantejar restriccions i/o limitacions  que puguin afectar a explotacions agrícoles i ramaderes, així com també espais industrials.

 


Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Sabadell distribuirà aigua regenerada i freàtica equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un any.

Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Butlletí